Ev hanımlarına emeklilik müjdesi! Sigorta primlerinin tamamı ödenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Ev hanımlarına emeklilik başvurusu nasıl yapılır, şartları neler?

Ev hanımlarının erken emekliliği için çalışmalar başlatılacak. EYT, borçlanma gibi emekliliğin önünü açan düzenlemelere bir yenisi daha eklendi. 11 Nisan'da Ankara'da açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ev hanımlarının emekliliğine destek sağlanacağı müjdesini verdi.  Peki ev hanımlarına emeklilik başvurusu nasıl yapılır, şartları neler? İşte detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Ev hanımlarına emeklilik müjdesi! Sigorta primlerinin tamamı ödenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Ev hanımlarına emeklilik başvurusu nasıl yapılır, şartları neler?

Ev hanımlarına erken emeklilik fırsatı doğdu. Aile Koruma Kalkanı Programıyla ev hanımlarının emekliliğine destek sağlanması hedefleniyor. AK Parti'nin seçim beyannamesini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan sigorta primlerinin tamamının ödeneceğini duyurdu. Ev hanımlarına emeklilik başvurusu nasıl yapılır, şartları neler? İşte detaylar...

AİLE KORUMA KALKANI PROGRAMI NEDİR?

Aile Koruma Kalkanı Programına ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni dönemde, aileyi güçlendirmeye dönük yenilikçi mekanizmalar geliştirmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda, önümüzdeki dönemde uygulamaya koyacağımız Aile Koruma Kalkanı Programıyla ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacak, yeni ailelerin kurulmasını teşvik edecek, gençler öncelikli olmak üzere her ailede en az bir kişiye iş imkanı sağlayacak, aileyi ve çocuğu tehdit eden her türlü olumsuz eğilimlere karşı etkin bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz." dedi.

Aile Koruma Kalkanı Programının finansmanı, uluslararası standartlarda dijital Aile ve Gençlik Bankası kanalıyla sağlanacak. Bu sosyal amaçlı bankanın ana gelir kaynaklarından biri de Karadeniz’de keşfedilen doğalgaz gelirlerinin belirli bir yüzdesi olacak.

Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında her ailede en az bir çalışanın bulunması sağlanacak. Bu nedenle özel sektör işletmelerinin sigorta primlerinin tamamını bir süreyle devlet tarafından ödenecek. Programı uygularken gençlere öncelik verilecek.

EV HANIMLARINA ERKEN EMEKLİLİK

Ev hanımları daha erken emekli olabilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan erken emeklilikte yaşın, çocuk sayısına göre esnetileceğini belirtti. Ayrıca yeni evlilikleri teşvik etmek amacıyla 150 bin TL faizsiz kredi verilecek. 2 yıl geri ödemesiz kredi 48 ay vadeli olacak. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. AK Parti seçim beyannamesinde çocuğu olan kadınlara erken emeklilik müjdesini de açıkladı. Erdoğan, emeklilik yaşını özellikle kadınlarda çocuk sayısına göre esnetileceğini, yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi verileceğini ifade etti.

Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında ev hanımlarının emekliliğine destek verilecek. Her ailede gençler başta olmak üzere en az bir çalışan olması sağlanacak ve yeni evlilere teşvik verilecek.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin