Ev fiyatlarını vuracak gelişme! İnşaat malzemelerine dev zam! Ev fiyatları düşecek derken inşaat malzemelerine zam geliyor! Yılbaşından itibaren çimento fiyatları yüzde 20 artıyor

Dövizin düşüşüyle birlikte ev fiyatlarına da düşüş bekleniyordu. Ancak İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu'ndan kötü haber geldi. Tellioğlu, ocak ayından itibaren çimentoya zam geleceğini açıkladı. Zam oranını yüzde 20 olarak duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Ev fiyatlarını vuracak gelişme! İnşaat malzemelerine dev zam! Ev fiyatları düşecek derken inşaat malzemelerine zam geliyor! Yılbaşından itibaren çimento fiyatları yüzde 20 artıyor

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, çimentonun ocak ayında zamlanacağını duyurdu.


Kısa süre önce müteahhitler, çimento fiyatlarında fahiş artışlar olduğu iddiasıyla grev yapmış; fiyatlarda durulma olunca grevlerini sonlandırmıştı. Aynı dönemde Rekabet Kurumu da konu ile ilgili soruşturma başlatmıştı.

Cumhuriyet'ten Ali Can Polat'ın haberine göre, bu soruşturmanın yedi aydır bitmediğini söyleyen Tellioğlu, şu vurguyu yaptı: 

“Bugün, beton firmalarına çimento fiyatlarında yüzde 20 artış yapılacağı duyurulmuş. Halen çimentonun tonu ortalama 500 TL, bu artışla 600 TL’ye çıkacak. Çimentonun maliyetinde büyük oranda yerli girdi var, bu zam niye?”

Müteahhitler ayrıca, artan maliyetlerden dolayı, kamu projeleri yapan firmalar için fiyat farkı veya sözleşme fesih hakkı da istiyor. Aksi takdirde bu firmaların batacağını söyleyen Tellioğlu, “Firma batacak, işçiler işsiz kalacak. Sonra kamu yarım kalan projeyi iki katı maliyetle tamamlayacak, herkes zarar edecek” dedi.

Daha önce çimento maliyetlerinde en büyük payın enerji giderleri olduğunu ve çimentonun birinci sınıf bir inşaatın (arsa maliyeti hariç) toplam maliyeti içindeki payının yüzde 3 olduğunu söyleyen Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası ise zam haberlerine ilişkin sorulara cevap vermedi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin