Ev alacaklara müjde! Bakan Kurum duyurdu: Vatandaşın aidat öder gibi ev sahibi olacağı sistemi başlatacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ev sahibi olmak isteyenlere müjdeyi verdi. Kurum yaptığı açıklamada, "Vatandaşın aidat öder gibi ev sahibi olacağı sistemi başlatacağız." dedi. Kurum ayrıca TÜFE oranından yüksek kiraya zam yapan ev sahiplerine de ceza kesileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Ev alacaklara müjde! Bakan Kurum duyurdu: Vatandaşın aidat öder gibi ev sahibi olacağı sistemi başlatacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Konut kira artışlarını TÜFE'ye endeksli yapmak zorundayız. Konut piyasasındaki darlıktan dünyada yaşanan enflasyon krizinden hareket edip fırsatçılık yapan ve açıklanan fiyatların üzerinde zam yapan kişiler var. Bu zamlar kanuna aykırıdır. Borçlar Kanununa aykırıdır. Bu konuda yapılan artış varsa vatandaşlarımız mahkemelere başvurabilirler. Mahkemelerimiz de kanun çerçevesinde karar
almak zorundadır." açıklamasında bulundu.

Bakan Kurum'un açıklamaları şöyle;

 5 Haziran’da, Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye’nin ilk Sıfır Atık ilçesi olan Kızılcahamam’dan atacağı ilk adımla; “81 İlde 81 Milyar Adım Çevre Yürüyüşü”müz başlayacak. Tüm şehirlerimizde saat 14.30’da eş zamanlı olarak milyonlarca vatandaşımız doğa için, çevre için yürüyecekler.

Konut kira artışlarını TÜFE’ye endeksli yapmak zorundayız. Konut piyasasındaki darlıktan dünyada yaşanan enflasyon krizinden hareket edip fırsatçılık yapan ve açıklanan fiyatların üzerinde zam yapan kişiler var. Bu zamlar kanuna aykırıdır. Borçlar Kanununa aykırıdır. Bu konuda yapılan artış varsa vatandaşlarımız mahkemelere başvurabilirler. Mahkemelerimiz de kanun çerçevesinde karar almak zorundadır.

KONUT MÜJDESİ

Vatandaşlarımız aidat öder gibi taksit ödeyerek ev sahibi olacaklar. Projeyi Cumhurbaşkanımız Ağustos ayında açıklayacak.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin