Ev alacaklara altın değerinde uyarı. Elinde nakit olan bu fırsatı kaçırmasın. Yatırım Analisti Tuna Kaya konut fiyatlarının ne zaman düşeceğini açıkladı

Ev sahibi olmak isteyen binlerce vatandaş konut fiyatlarındaki gelişmeleri yakından takip ediyor. Konut piyasasıyla ilgili uzman yorumlarına bir yenisini de Tuna Kaya ekledi. Enflasyon ve inşaat maliyetlerini anlatan Tuna Kaya, konut fiyatlarının düşeceği zaman dilimini belirtti. Peki konut fiyatları ne olacak?

Ev alacaklara altın değerinde uyarı. Elinde nakit olan bu fırsatı kaçırmasın. Yatırım Analisti Tuna Kaya konut fiyatlarının ne zaman düşeceğini açıkladı

Oturmak için veya yatırım amacıyla konut almak isteyen binlerce kişi konut fiyatlarının yönünü merak ediyor.

Yatırım analisti Tuna Kaya inşaat maliyetlerini ve konut fiyatlarını analiz ederek, ev almak isteyenlere yol gösterecek, konut piyasasının gidişatına yönelik yorumunu paylaştı. 

Peki konut fiyatları ne olacak? İşte ayrıntılar.

"KONUT TARAFINDA ÇOK ÖNEMLİ VERİLER VAR"

YouTube hesabından yayınladığı videoda konut tarafında çok önemli veriler ve haberler olduğunu kaydeden Tuna Kaya, "İnşaat maliyetlerinde son bir buçuk yılın en sert artışı oldu. Bir önceki aya göre yüzde 15,67 arttı inşaat maliyet endeksi. Konut fiyatları bir önceki yıla göre yüzde 96.9 artarken inşaat maliyeti de yüzde 62.3 seviyesinde yıllık bazda. Bu iki veri de TÜİK enflasyonunun üzerinde. TÜİK enflasyonu halihazırda yüzde 50'li seviyelerde. Ve baktığımızda hem inşaat maliyet endeksi hem de konut fiyatları TÜİK'in üstünde. Bu yönüyle de konut fiyatlarında ciddi düşüşler beklemediğimi söylemek istiyorum." dedi.

EV ALACAKLARA KAÇIRILMAYACAK FIRSAT: "ÖNÜMÜZDEKİ BİRKAÇ AY İÇERİSİNDE..."

Bakan Şimşek'in krediler tarafında kısıtlamaya gidileceğini, ikinci ve üçüncü eve verilecek kredilerde ise büyük kısıtlamalara gidileceğini hatırlatan Tuna Kaya, "Elbette bu konut finansmanında sıkıntı yaratacaktır ancak yükselen enflasyon trendi yükselen inşaat maliyeti buna bağlı olarak deprem esnasında kaybedilen binalar var ve son 3-4 yıldır arkadaşlar üretilen konut stoğu yetersiz. Yani Türkiye'de ciddi bir konut açığı da bulunuyor. Bu yönüyle konut fiyatlarında da ciddi düşüşler beklemiyorum. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde bir miktar düşüş yeni alım için fırsat olarak kullanılabilir." ifadelerini kullandı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin