"Eurovision'a bir daha hiç gitmeyelim"

Sina Koloğlu, Milliyet Cadde'deki köşesinde bugün, Türkiye'nin katılmadığı Eurovision şarkı yarışmasını kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
"Eurovision'a bir daha hiç gitmeyelim"

Koloğlu'nun bugünkü köşe yazıcı şu şekilde:



"Bu sene Eurovision Şarkı Yarışması’na katılmadık. İyi de etmişiz! Yoksa, ‘Muhafazakâr bir millet’ olarak kadın kadına öpüşme sahnesine tahammül edemezdik!



Biz çözüm süreciyle uğraşırken ‘batı’ysa  “Eşcinsel evlilik olsun mu, olmasın mı?” tartışması içinde. Gündem maddesi bu olunca Finlandiyalı şarkıcı, konuyu şarkısıyla ve hemcinsini öperek gündeme getirdi. Fransa’da eşcinsel evlilikler yasal olarak kabul edildi mesela.



Biz de buradan bu duruma ‘müdahale’ edemeyeceğimize göre ne yaptık? Yarışmayı yayınlamadık. Bizim örf ve adetlerimize ters düşüyor. Zaten şovlar bir fena, iyice çıplak olmaya başlamıştı. Hani bu giysileri bizim televizyonlardaki şov programlarında giyseler ceza gelir ayarında kıyafetler. Ee, bir de üzerine böyle sahneler olunca anlaşılan o ki bu yarışma, çığrından çıkmış bulunuyor. Seneye kim kimi nerede öper belli değil. Avrupa Yayın Birliği’ne “Abi bizi açmıyor artık Örovizyon, toplum rahatsız oluyor görüntülerden. Biz yarışmasak ve de yayınlamasak olmaz mı? Yeterince adam izliyor zaten biz olmasak da olur” desek ne cevap verecekler?



TRT kararlı bir tutum göstermeli ve bu yarışmaya bir daha girmemeli.

Bu arada unuttum, Yunanistan adına katılan arkadaşın şarkısının adı, ‘Alkol Serbest’. Tam rezalet!"



Yazının tamamı için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin