Eurovision seçmelerinde format değişikliği! Devlet televizyonu yayınladı, izlenme rekoru kırdı

Puanlama sistemi nedeniyle yıllardır eleştirilerin hedefi olan Eurovision'da, yarışmaya katılacak isimlerin belirlenmesi için, O Ses Türkiye benzeri bir format uygulanmaya başlandı. Sina Koloğlu, Eurovision ile ilgili yeni detayları yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Eurovision seçmelerinde format değişikliği! Devlet televizyonu yayınladı, izlenme rekoru kırdı

Ünlü müzisyen ve köşe yazarı Sina Koloğlu, kişisel Twitter hesabından, Eurovision ile ilgili dikkat çeken paylaşımlarda bulundu. Türkiye'nin uzun zamandır katılmadığı yarışmanın formatında değişikliğe gidildiğini söyleyen Koloğlu, "TRT'de bir Eurovision Türkiye elemesi yayınlansa, bir format şeklinde, bugün izlenmez mi?" diye sordu.

İşte, Sina Koloğlu'nun kişisel Twitter hesabından yaptığı o paylaşımlar:

"EUROVİSİON'U ÖZLEDİK Mİ?

Nerden aklıma geldi; İspanya'da yarışmaya katılacak ismi belirleyen elemeler RTVE (Devlet kanalı)'de 'Benidorm Fest' adı altında yayınlandı büyük ilgi gördü finali gün birincisi oldu(yüzde 21 izlenme payı).

Aynı şekilde San Remo İtalya'da yüzde 65 izlenme payı aldı. İsveç'te SVT kanalı 'Melodifestivalen' adı ile yayınladı ülke elemesini yüzde 81 izlenme payı aldı. 3.7 milyon kişi ediyor. Nufüsü 10 milyon olduğu düşünülürse, İsveç için iyi rakam.

Benzer durumlar Portekiz, Norveç, Estonya ve Almanya'da yaşandı. Bizde TRT 'de bir eurovision Türkiye elemesi yayınlansa, bir format şeklinde bugün, izlenmez mi? Hatta yukarıdaki ülkelerde 'O Ses Türkiye' benzeri formatlara rakip bile gösterilmiş.

İspanyol şarkıcı Chanel, ülkesini 'SloMo' şarkısı ile temsil edecek."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin