Eurovision Şarkı Yarışması'nda final heyecanı. Eurovision Şarkı Yarışması izle...

Tüm dünyada Eurovision Şarkı Yarışması heyecanı yaşanıyor. Türkiye'nin uzun süredir katılmadığı yarışmada artık nefesler tutuldu. Ukrayna'daki savaş nedeniyle İngiltere Liverpool'da yapılan Eurovision şarkı yarışmasında şampiyon belli oluyor.

Google Haberlere Abone ol
Eurovision Şarkı Yarışması'nda final heyecanı. Eurovision Şarkı Yarışması izle...

Eurovision Şarkı Yarışması'nın finali bugün Liverpool'da yapılıyor. Finale hak kazanan ülkeler Salı ve Perşembe günü yapılan yarı final elemelerinde belli oldu.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, yarışmanın iki büyük favorisi İsveç ve Finlandiya, finalin ilk yarısında sahne alacak.

Finlandiya'dan rapçi Käärijä, Cha Cha Cha şarkısıyla katılırken, 2012'deki yarışmayı birincilikle bitiren İsveçli Loreen de Tatoo adlı şarkıyı seslendirecek.

Ukrayna'dan Tvorchi de Heart Of Steel şarkısıyla favoriler arasında yer alıyor.

Perşembe günkü yarı finalde Avustralya'nın Voyager grubu da yüksek puan alarak finale çıkmaya hak kazanan tek rock grubu oldu.

Cumartesi günü finalde 26 ülke yarışıyor.

Her iki yarı finale katılan ülkelerden 10'ar tanesi finale kaldı.

İngiltere, İtalya, Fransa, İspanya ve Almanya yarışmanın bütçesine maddi katkılarından dolayı her yıl olduğu gibi finallere bu yıl da otomatik olarak katılma hakkı kazanıyor.

Geçen senenin kazananı Ukrayna da finallere otomatik olarak katılıyor.

KİMLER FİNALDE YARIŞACAK?

Ülkeler şu sıralamaya göre sahne alacak:

İlk yarı: Avusturya, Portekiz, İsviçre, Polonya, Sırbistan, Fransa, Kıbrıs, İspanya, İsveç, Arnavutluk, İtalya, Estonya, Finlandiya

İkinci yarı: Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Belçika , Ermenistan, Moldova, Ukrayna, Norveç, Almanya, Litvanya, İsrail, Slovenya, Hırvatistan, İngiltere.

2003 yılında yarışmada birinci gelen Türkiye, 2012’den beri yarışmaya katılmıyor. Bu, bu yıl da değişmedi.

BBC, yarışmanın bu yılki ev sahibi yayıncısı.

2023 EUROVİSİON NE ZAMAN?

Eurovision Şarkı Yarışması, 13 Mayıs 2023 tarihinde Liverpool Arena'da yapılacak. Eurovision 2023, Türkiye saati ile saat 22.00'de başladı ve yarışmanın resmi YouTube kanalından dünyanın dört bir yanından canlı olarak takip edilebiliyor.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin