Euronews, Davutoğlu için ‘iş ilanı’ verdi: Başbakana ihtiyacı olan ülke var mı?

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konuşması esnasında, Fransa merkezli haber kanalı Euronews, Twitter üzerinden ‘iş ilanı’ verdi.

Google Haberlere Abone ol
Euronews, Davutoğlu için ‘iş ilanı’ verdi: Başbakana ihtiyacı olan ülke var mı?

Diken'de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la aralarındaki fikir ayrılıkları nedeniyle koltuğu bırakmak zorunda kalan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konuşması esnasında, Fransa merkezli haber kanalı Euronews, Twitter üzerinden ‘iş ilanı’ verdi: “Davutoğlu CV’sini okuyor. Başbakana ihtiyacı olan ülke var mı?”



Euronews, Davutoğlu için ‘iş ilanı’ verdi: Başbakana ihtiyacı olan ülke var mı?



Erdoğan ve Davutoğlu arasındaki sorunların ayyuka çıkmasının ardından dün akşamki kritik görüşmede, AKP’nin olağanüstü kongreye gitmesi kararı alınmıştı. 22 Mayıs’ta yapılacak olağanüstü kongrede Davutoğlu’nun aday olmayacağı belirtilmişti.



Davutoğlu, konuşmasına akademisyenliğine vurgu yaparak başlamış ve görev süresi boyunca yaptıklarına değinmişti: “Her şey sizin huzurunuzda yaşandı. Bu ülkeyi hükümetsiz bırakmayız demiştik, bırakmadık. 1 Kasım seçimlerine suhuletle gittik. Dünyada kimsenin tartışmayacağı, gurur duyacağımız bir sonuç çıktı. Yüzde 85 oranında katılım, yüzde 52’yle yeni bir AK Parti dönemi. İlk aldığımız karar şuydu, vaatlerimizi dört yıla yaymayacağız, hemen gerçekleştireceğiz. Madem ki hesap makamında olan bir vatandaşım huzurunuzda. Üç ayda vaatleri yerine getirdik. 1 Kasım öncesi seçim meydanlarında verdiğim hiçbir söz yarım kalmış değildir.”



Toplam 13 dilde yayın yapan Euronews, Türkçe olarak da hizmet veriyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin