Euroleague’de finalin adı belli oldu. Son iki yıl Anadolu Efes şampiyon olmuştu: 2023 Euroleague finali Olympiakos ile Real Madrid arasında oynanacak

Turkish Airlines Euroleague’de finalin adı belli oldu. Yunanistan’dan Olympiakos ile İspanyol devi Real Madrid, kupa için Litvanya’da kozlarını paylaşacak.

Google Haberlere Abone ol
Euroleague’de finalin adı belli oldu. Son iki yıl Anadolu Efes şampiyon olmuştu: 2023 Euroleague finali Olympiakos ile Real Madrid arasında oynanacak

Geçtiğimiz iki yılı temsilcimiz Anadolu Efes’in şampiyon olarak noktaladığı Turkish Airlines Euroleague’de finalin adı belli oldu. Yarı final eşleşmelerinde bu yıl ilk kez Final Four’a (Dörtlü Final) kalan Monaco’yu deviren Olympiakos, İspanya derbisinde Barcelona’yı geçen Real Madrid ile finalde eşleşti.

PANAIKOLAOU VE TAVARES YILDIZLAŞTI

Yarı final eşleşmelerinin ilkinde Olympiakos ile Monaco karşılaştı. Kostas Papanikolaou 15 sayı ve 21 verimlilik puanı ile yıldızlaştığı maçta Olympiakos, Monaco’yu 76-62 ile geçti. İki İspanyol devinin eşleşmesi ile son dakikalara kadar başa baş geçti. Son çeyrekte farkı açan Real Madrid, karşılaşmayı 78-66 kazanırken, Walter Tavares 20 sayı ve 39 verimlilik puanıyla maçın yıldızı oldu.

FİNAL PAZAR AKŞAMI OYNANACAK

Litvanya’nın Kaunas şehrinde gerçekleşen Dörtlü Final’de şampiyonluk maçı Pazar akşamı 20:00’de yapılacak. Olympiakos kupayı en son 2013 yılında kaldırırken, Real Madrid ise 2018 yılında temsilcimiz Fenerbahçe’yi yenerek şampion olmuştu. Euroleague’de üçüncülük maçı ise aynı gün saat 17:00’de Monaco ve Barcelona arasında gerçekleşecek.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin