EURO 2024 torbası belli oldu! Bizim Çocuklar hangi gruba düşebilir? EURO 2024 rakipleri kimler: Türkiye tarihinde ilk kez bir turnuva elemesini lider tamamladı!

A Milli Futbol Takımı Galler ile 1-1 berabere kalarak tarihe geçti. Bir turnuva elemesini ilk kez lider tamamlayarak katılım hakkı kazanan A Milli Futbol Takımı'nın torbası da belli oldu. Peki Euro 2024'te rakipler kim olacak?

Google Haberlere Abone ol
EURO 2024 torbası belli oldu! Bizim Çocuklar hangi gruba düşebilir? EURO 2024 rakipleri kimler: Türkiye tarihinde ilk kez bir turnuva elemesini lider tamamladı!

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu son maçında Türk A Milli Futbol Takımı deplasmanda Galler ile karşı karşıya geldi. 1-0 geriye düşen milliler maçı 1-1 beraberlikle tamamlayarak tarihe geçti. İlk kez bir turnuvaya lider olarak katılım hakkı eden Türkiye'nin kura öncesi torbası da belli oldu.

Almanya'da düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda gitme hakkı kazanan A Milli Futbol Takımı; 1996, 2000, 2008, 2016 ve 2020 yıllarından sonra 6. kez bu turnuvaya katılmaya hak kazandı.

TARİHE GEÇEN TEKNİK DİREKTÖR

Türkiye tarihinde ilk kez yabancı bir teknik direktörle bu başarıyı elde etti. A Milli Takım Teknik Direktörü Montella, bu başarısıyla tarihe geçti. Elemelere Alman teknik direktör Stefan Kuntz ile başlayan milliler, gruptaki 5’inci maçın ardından yol ayrımına gitmiş ve İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella ile sözleşme imzalamıştı. 49 yaşındaki Montella, milli takımın tarihindeki 21’inci yabancı teknik direktörü olmuştu.

2024 TORBASI BELLİ OLDU

2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu’nu zirvede tamamlayan A Milli Futbol Takımı'nın torbası belli oldu. D Grubu'nu lider olarak tamamlayan Bizim Çocuklar kuraya ikinci torbadan katılmak hakkı elde etti. İşte torbalar:

1.Torba
Almanya
Portekiz
Fransa
İspanya
Belçika
İngiltere

2.Torba
TÜRKİYE
Macaristan
Danimarka
Arnavutluk
Avusturya
Romanya

3.Torba
İskoçya
Slovenya
Slovakya
Çekya
Hollanda
Hırvatistan

4.Torba
Sırbistan
İsviçre
İtalya
Playoff'tan gelecek 3 takım

KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN YAPILACAK?

EURO 2024 finalleri grup kura çekimi 2 Aralık Cumartesi günü TSİ 18.00’de Almanya'nın Hamburg kentinde gerçekleştirilecek. 14 Haziran - 14 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacak şampiyonaya 10 kent ev sahipliği yapacak.

Açılış maçının Münih Stadyumunda oynanmasına karar verilen şampiyonanın, final karşılaşması ise Berlin Olimpiyat Stadyumunda gerçekleşecek.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin