EURO 2024 Elemeleri'ndeki ilk yenilgimizi Hırvatistan karşısında aldık

2024 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda A Milli Takımımız, Bursa'da konuk ettiği Hırvatistan'a Kovacic'in golleriyle 2-0 mağlup oldu.

Google Haberlere Abone ol
EURO 2024 Elemeleri'ndeki ilk yenilgimizi Hırvatistan karşısında aldık

2024 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde D Grubu'nda yer alan Ay-Yıldızlılar ilk maçında Ermenistan'ı 2-1 mağlup ederek turnuvaya güzel bir başlangıç yapmıştı.

Gruptaki en kuvvetli rakibimiz Hırvatistan ise sahasında ağırladığı Galler ile 90+3. dakikada yediği golle 1-1 berabere kalarak büyük bir şok yaşamıştı.

Bursa'da müthiş bir atmosferde oynanan maça Ay-Yıldızlı ekibimiz çok iyi başlasa da Mateo Kovacic'in ilk yarıdaki gollerine engel olamadı ve sahadan 2-0'lık skorla mağlup ayrıldı. Milli Takımımız bu sonuçla 3 puanda kaldı, Hırvatistan ise puanını 4'e yükseltti.

Milli Takımımız bir sonraki maçında 16 Haziran'da Letonya'ya konuk olacak.

EURO 2024 Elemeleri'ndeki ilk yenilgimizi Hırvatistan karşısında aldık

DEPREMZEDELER UNUTULMADI

Karşılaşma öncesinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinden etkilenen vatandaşlarımız unutulmadı. Kale arkası tribünde açılan koreografi depremden etkilenen illerin plaka kodlarının olduğu formalar yer aldı. Ayrıca koreografi de ‘Zorlukları hep beraber aşacağız. Güzel yarınları omuz omuza kuracağız’ ifadeleri kullanıldı.

HAKAN ÇALHANOĞLU DEVAM EDEMEDİ

Milli takımda karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Hakan Çalhanoğlu, sakatlığı nedeniyle maça devam edemedi. 38. dakikada yaşadığı sakatlık nedeniyle Hakan kenare gelirken yerini İsmail Yüksek'e bıraktı.

EURO 2024 Elemeleri'ndeki ilk yenilgimizi Hırvatistan karşısında aldık - Resim : 2

D GRUBU PUAN DURUMU

1- Hırvatistan: 4 Puan
2- Galler: 4 Puan
3- TÜRKİYE: 3 Puan
4- Ermenistan: 0 Puan
5- Letonya: 0 Puan

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Türkiye-Hırvatistan mücadelesinde ilk düdük sesi geldi.

5' İlk tehlike Milli Takımımız'dan geldi. Ceza sahası içinde topla buluşan Cengiz'in yerden plase vuruşunda Livakovic gole izin vermedi.

10' Livakovic gole yine izin vermedi! Kerem'in ceza sahası dışından yaptığı vuruşta Livakovic topu parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

20' Gol perdesini açan taraf Hırvatistan oldu. Ceza sahası içinde topla buluşan Kovacic yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

38' Sakatlanan Hakan Çalhanoğlu yerini İsmail Yüksek'e bıraktı.

45+4' Hırvatistan farkı ikiye çıkardı. Ceza sahası içinde Mert'ten seken topu boş kaleye yollayan Kovacic durumu 2-0'a getirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

46' İkinci yarı başladı.

53' Hırvatistan üçüncü gole yaklaştı. Modric'in sağ kanattan ortasına Pasalic dokundu, Mert iyi bir reaksiyonla topu kornere çeldi.

62' Hırvatistan kalecisi Livakovic zaman geçirdiği gerekçesiyle sarı kartla cezalandırıldı.

71' Cengiz Ünder şansını uzaklardan denedi ancak vuruşu çerçeveyi bulmadı.

90+3' Ceza sahası içinde Cenk nefis bir hareketle rakibinden sıyrıldı. Dar açıdan şansını deneyen tecrübeli golcünün sert vuruşunda Livakovic şık bir kurtarışa imza attı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin