Etyen Mahçupyan'dan canlı yayında 'sansür' itirafı!

Etyen Mahçupyan, CNN Türk'te Enver Aysever'in sunduğu Aykırı Sorular programına konuk oldu.

Google Haberlere Abone ol
Etyen Mahçupyan'dan canlı yayında 'sansür' itirafı!

CNN Türk ekranlarında yayınlanan 'Aykırı Sorular' programı geçtiğimiz günlerde Zaman Gazetesi’yle yolları ayrılan Etyen Mahçupyan, Enver Aysever’in sorularını yanıtladı.



Mahçupyan, Ayasofya’nın ibadete açılması konusunda,  Ayasofya, cami yapılırsa bunun siyasi bir hamle olacağını söyledi. Mahçupyan, “Gayrimüslimler 20 sene önceye göre kendini daha güvende hissediyorlar. Ama mutlak anlamda değil.” dedi.



Hükümetin yaklaşımının en problemli olduğu ilişkinin Alevilerle olduğunu söyleyen Mahçupyan, Osmanlı’da benimsenen algının aynen devam ettiğini söyledi.



Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda da değerlendirmelerde bulunan Mahçupyan, Cumhurbaşkanı adayının Başbakan Erdoğan olduğunu ve oyunu Recep Tayyip Erdoğan’a vereceğini söyledi. Mahçupyan, “ başbakan zaman zaman demokrat davranabilen bir kişi ama çoğunlukla ataerkil olduğunu düşünüyorum” dedi.



Mahçupyan, Zaman gazetesinin kendi yazısının sansürlendiğini ise şöyle anlattı:



Enver Aysever: Peki yani cemaate yönelik bu aşamalara gelinmesin diye 17 aralık öncesi bir yazı yazmayı düşündünüz mü? Arkadaşlar, vicdan terazisi…



Etyen MahçupyanAslında böyle bir şey oldu hakikaten.



Enver Aysever: Yazdınız mı?



Etyen Mahçupyan: Evet yazdım. Dershaneler zamanında yazdım.  Ama bu yazıyı isterseniz basın diyerek gönderdim.



Enver Aysever: Bastılar mı?



Etyen Mahçupyan: Basmadılar. Ama ben yazarken,…



Enver Aysever: Ne demiştiniz yazınızda?



Etyen Mahçupyan: Kendi bindikleri dalı kestiklerini söylemiştim. Cemaatin haklı olduğu bir noktada, dershaneler konusunda temelde haklı oldukları nokta çok fazla çünkü. Haklı oldukları bir noktada, o haklılığı söyleme ve mücadele etme biçimiyle kendini haksız noktaya doğru çekmekte olduklarını işaret etmiştim. Ama bunun da yayınlanmasını çok uygun bulmadılar o zaman.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin