Etyen Mahçupyan veda etti! İşte, Zaman'daki son yazı!

Etyen Mahçupyan, bu yazıyla 13 yıldır çalıştığı gazeteye veda etti.

Google Haberlere Abone ol
Etyen Mahçupyan veda etti! İşte, Zaman'daki son yazı!

13 yıldır Zaman gazetesinde yazarlık yapan Etyen Mahçupyan, bugünkü köşesinde Zaman'dan ayrıldığını duyurdu.



Mahçupyan'ın 21 Mayıs'tan sonra Zaman'daki köşe yazıları yayınlanmamıştı.



Zaman'daki ayrılığından 'kaçınılmaz son' olarak söz eden Mahçupyan, "Gazeteniz artık sizinle olmak istemiyor. Siz de zaten gazeteyi elinize her aldığınızda duyduğunuz hüznü istemiyorsunuz. Artık farklı bir zamandayız ve zamanın yeni bir ruhu var. Okuyucularımı özleyeceğim" ifadelerini kullandı.



İşte, Mahçupyan'ın Zaman'daki veda yazısı:



Zamanın ruhu



Bundan tam on üç yıl evveldi Zaman gazetesine başlamam… Dindar kesimler 28 Şubat’ın yaralarını sosyal alanda yaşamayı sürdürmekle birlikte, entelektüel alanda sahici bir sorgulama ortaya koymuştu.



Refah Partisi’nin yanlışları açıkça konuşuluyor, asrısaadet güzellemelerine daha gerçekçi yaklaşılıyordu. Bu sorgulamanın sonuçlarından biri yeni bir özgüven duygusunun İslami kesime sirayet etmesiydi. Modern dünyanın zaaf ve başarısızlıkları görünür hale gelirken, küreselleşme Müslüman kimliği kurucu bir unsur olarak öne çıkarmaktaydı. Aynı süreçte geçmişin İslami bankacılık tecrübesi ve çok ortaklı şirketlerin utanç verici performansı da masaya yatmaktaydı. Sonuç ekonomi ve siyaset ile din arasındaki mesafenin açılması, bir tür sekülerleşmenin doğal olarak, kendiliğinden ve alttan gelen bir dinamikle hayata yansımasıydı.



Yazının tamamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin