Etyen Mahcupyan, Taraf'ta yaşanan çatışmaları anlattı: 'Bu bir stratejik değişimdir!'

TVNET’te yayınlanan Habere Bakış programına katılan gazeteci, Taraf Gazetesi'nde yaşananların arka planını anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Etyen Mahcupyan, Taraf'ta yaşanan çatışmaları anlattı: 'Bu bir stratejik değişimdir!'

TVNET’te kanalın program müdürü Veyis Ateş ‘in hazırlayıp sunduğu Habere Bakış programına katılan Etyen Mahcupyan, Taraf Gazetesi’nde yaşanan çatışmanın arka planını anlattı. Gazete patronunun bugüne kadar bir gün bile alt kata inmediğini söyleyen Mahcupyan “Bu bir stratejik bir değişimdir. Gazete ticari olarak da birileri tarafından desteklenmektedir  ve yeni Anayasa öncesi her gazete altın değerindedir.” dedi.



Veyis Ateş: Neyin ayarı bu siyasi ayar mı ticari ayar mı stratejik bir ayar mı?



Etyen Mahçupyan: Ticari tarafı olmadan olacağını sanmıyorum. Taraf gibi bir gazetede, yani, aslında paraya muhtaç olan bir gazetede, çünkü hala insanların maaşlarının sabah 9 akşam 5 veya akşam 8-12 fark etmez, çalışanlarının maaşlarının bile birkaç ay geç ödendiği, bazen altı aylara kadar uzadığı, buna mukabil, bazı köşe yazarlarının yıllardır tek kuruş almadığı, bir gazeteden bahsediyoruz ve eğer bu tamamen kötü niyetliyse şunu söylüyor, veremiyor. O yüzden de her çözümün bir ticari yanı olduğunu insan düşünüyor ve belirtiler şöyledir ki şu anda bir para girişi ihtimali var tarafa. Ve bunun siyasi bir taleple gelmesi de şaşırtıcı değil.



Veyis Ateş: Bu siyasi bir şeyle geliyor değil mi?



Etyen Mahçupyan: Şu anki konjonktür bana bunu gösteriyor. Şu anda anayasa tartışması ve üç tane seçim. Yani Türkiye’nin en kritik siyasi kırılma ve geçiş dönemlerinden birini yaşayacağız. Ve burada her bir gazetenin kıymeti şu andakinin üzerinde ve siyasi olarak ta kıymetin çok üzerinde, ticari kıymeti de üzerinde, o yüzden ben buna siyaseti talip olmuş ve mali durumu daha iyi olan bir kişi grup kurum neyse var olduğunu düşünüyorum.



İşte, o açıklamaların yer aldığı programın videsu:








Sıradaki Haber İçin Sürükleyin