Etyen Mahçupyan, Can Dündar ve Erdem Gül iddianamesi için ne söyledi?

Başbakan Davutoğlu'nun eski danışmanı ve Akşam yazarı Mahçupyan, canlı yayında iddianameyi değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Etyen Mahçupyan, Can Dündar ve Erdem Gül iddianamesi için ne söyledi?

CNN TÜRK'te "Ne Oluyor?" programında Şirin Payzın'ın konuğu olan Akşam Gazetesi Yazarı Etyen Mahçupyan, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkında hazırlanan iddianame hakkında konuştu. 



"Türkiye'de yargı sistematiği bu iddianameyi çıkarıyor ve bu cezaları istiyorsa bunun kabul edilebilir bir yanı yok" dedi. Mahçupyan, "Bu hükümete puan kaybettiren bir unsurdur" ifadelerini kullandı.



Mahçupyan şunları söyledi: 



Bunun doğru dürüst bir gazetecilik olduğunu düşünmüyorum. Ama bu gazeteciliğe karşı, Türkiye'nin yargı sistematiği, bu iddianameyi çıkartıyorsa, bu cezaları istiyorsa, bunun kabul edilebilir bir tarafı yok. Bunun Türkiye'yi taşıyabilir bir tarafı da yok. Bu şu anda sadece hükümete puan kaybettiren bir unsurdur. Gerçekçi olarak baktığımızda bu. Hükümet bu tür puanlar kaybederse, bunun önüne geçemezse, o zaman siyasetçidirler; bedelini ödeyeceklerdir. Bu bedel de bazı istediği yapamamak şeklinde olabilir. Ama tersten gidilirse, merak ediyorum, AK Parti  muhalifleri ve Türkiye ne yapacak merak ediyorum. Ama bizim varsayımımız, AK Parti doğru olanı yapmayacak şeklinde ise zaten konuşacak fazla bir şeyimiz yok demektir. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin