Etkili isimler Zirve'ye geliyor

Dünyaca ünlü İnsan Kaynakları profesyonelleri 11-12 Şubat'ta 20. İnsan Kaynakları Zirvesi'nde buluşuyor.

Google Haberlere Abone ol
Etkili isimler Zirve'ye geliyor

20. İnsan Kaynakları Zirvesi Nelson Mandela'nın danışmanı Dr. Martin Kalungu-Banda, dünyaca ünlü futbol takımlarının menejerlerinden öğrendiklerimizi liderlere danışmanlıkta uygulayan Mike Carson, Diyalog Uzmanı Dr. William Isaacs, 'Goal Mapping' sisteminin yaratıcısı Brian Mayne, en etkili 25 Amerikalı’dan biri sayılan Prof. Carol Gilligan, 2013 Top50 Küresel Yönetim Düşünürlerinden Prof. Celia de Anca, Washington Post'un ödüllü yazarı Brigid Schulte gibi dünyaca ünlü isimlerin katılımıyla 11-12 Şubat 2015 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek.



Türkiye'nin ve Kıta Avrupa'sının en büyük insan kaynakları organizasyonu olan 'İnsan Kaynakları Zirvesi', 20'nci yılında da dünyanın önde gelen yönetim ve insan kaynakları profesyonellerini İstanbul'da bir araya getiriyor. MCT Danışmanlık tarafından düzenlenen İnsan Kaynakları Zirvesi, İK profesyonellerini gerek bireysel gerekse kurumsal etki alanlarında daha da güçlü ve etkili bir liderlik duruşuna davet ediyor.



11 - 12 Şubat'ta İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek 20. İnsan Kaynakları Zirvesi'nde 'Sahne Senin, Varlığınla Fark Yarat' temasıyla cevap aranacak sorular arasında hedef haritalama, iş-yaşam dengesi, geçmişten gelen ve bugün var olan farklı kimliklerimizle nasıl varlık gösterebileceği gibi konu başlıkları yer alıyor.



20.İnsan Kaynakları Zirvesi'ne katılacak dünyaca ünlü profesyonellerden öne çıkan isimler



İş dünyası için 'Goal Mapping' sistemini yaratan Brian Mayne



Dünyanın en önde gelen 'hedef haritalama' başarı sisteminin yaratıcısı, ilham veren bir konuşmacı, yazar ve eğitmen olan Brian Mayne İnsan Kaynakları Zirvesi'nde başarıya dair doğruları sade bir dille ve kendi yaşam deneyimlerinden çarpıcı örnekler vererek paylaşacak. 29 yaşında, 1 milyon sterlin borca sahip, okuma ve yazması zayıf olan Brian Mayne, tam da dibe vurmuş göründüğü o anda başarının anahtarlarını keşfetti: "Hayatla ilgili fikir ve duygularınızı değiştirerek hayatınızı değiştirebilirsiniz." 'Goal Mapping'in yaratıcısı Brian Mayne hedefleri belirleyip bunlara nasıl ulaşılacağını ve yaşadığı zorlukları anlatacak.



Time Dergisi tarafından en etkili 25 Amerikalı’dan biri: Prof. Carol Gilligan



Psikolog, profesör ve yazar olan Prof. Carol Gilligan, Harvard University Press tarafından 'Devrim başlatan küçük kitap' olarak tanımlanan, çığır açan kitabı 'In a Different Voice' ile tanınıyor. TIME dergisi tarafından 'En Etkili 25 Amerikalı'dan biri olarak seçilen Carol’ın çalışmaları; psikolojiyi cinsiyet odaklı dar kalıplarından çıkarıp yeni bir yere taşıyarak 'Psikolojinin sesini' değiştirdi.



Washington Post'un ödüllü yazarı Brigid Schulte



New America Foundation’ın üyesi, Washington Post'un ödüllü yazarı ve iki çocuğun son derece meşgul annesi olan Brigid Schulte, yolculuğuna bir zaman kullanımı araştırmacısının tüm Amerikalı kadınlar gibi onun da haftada 30 saat boş zamanı olduğu konusunda ısrar etmesiyle başladı. 'Neden her şey olduğu gibi?' ve 'Nasıl daha iyi olabilir?' sorularından yola çıkan Schulte, iş – yaşam dengesi ile ilgili bulgularını en çok satanlar listesine giren 'Overwhelmed: Work, Love, and Play When No One Has the Time' adlı kitabında topladı. Schulte, kitabında bunalma duygusunun üstesinden gelmek ve zaman araştırmacılarının 'Zaman Sükuneti (Time Serenity)' olarak adlandırdığı duruma erişmek için performans ve motivasyon bilimiyle ilgili araştırmaları da irdeliyor.



Futboldan ilham alan Liderlik Danışmanı Mike Carson



Amacını 'Liderlerin yüreklerini serbest bırakmalarını sağlayarak, onların da kendi bünyelerindeki insanların yüreklerini serbest bırakmalarına yardımcı olmak' diye ifade eden Mike Carson, bunu başarabilmek amacıyla doğaçlama, film, tiyatro, hikâye anlatma, şiir, edebiyat, düşünme ve sohbet aracılığıyla yaratıcılık, bilgi ve dil konularında liderlere yeni beceriler kazandırıyor. Liderlerin işlerini ve hatta hayatlarını dönüştürebilecekleri, kişisel fikirler geliştirebilecekleri güvenli ortamları sağlayan workshoplar düzenleyen Mike, az sayıdaki son derece kıdemli lidere de danışmanlık veriyor. Carson, 'Dönüşümsel Liderlik' konusunda uzman uluslararası danışmanlık firması Aberkyn'in de kurucu ortağı. Mike Carson, 'The Manager - Inside the Minds of Football's Leaders' adlı kitabı ile oyunun zirvesinde nasıl kalınacağını, sürdürülebilir liderliğin nasıl sağlanacağını, çalıştığın takımı sürekli değiştirmeyi ve zor karar almaktan çekinmemeyi anlatıyor.



Nelson Mandela'nın Danışmanı Dr. Martin Kalungu-Banda



Organizasyon ve liderlik gelişimi danışmanı, inovasyon ile organizasyon değişim süreçleri tasarımcısı ve uygulayıcısı olan Dr. Martin Kalungu-Banda bir eğitimci, danışman ve yazar. 'Leading Like Madiba: Leadership Lessons from Nelson Mandela' (2006) ve 'It's How We End That Matters: Leadership Lessons from an African President' (2009) kitaplarının yazarı.



Future Considerations üyesi olan Martin, dünyanın değişik yerlerindeki iş dünyası, devlet ve sivil toplum liderlerini hem eğitiyor hem de danışmanlık yapıyor. Şu anda Tony Blair'in Afrika Danışmanı olan Dr. Martin Kalungu-Banda, Güney Afrika, Gana, Namibya, Ruanda, Liberya, Libya (yeni) ve Zambiya devletlerinin üst düzey yöneticileri ile bakanları için liderlik eğitimi programları gerçekleştirdi.



2013 Top50 Küresel Yönetim Düşünürü Prof. Celia de Anca                                                



'2013 yılının önde gelen 50 küresel yönetim düşünürü' arasında yer alan Prof. Celia de Anca, halen IE Business School'da Saudi-Spanish Centre for Islamic Economics and Finance ve yine aynı okulda Centre for Diversity'in Global Management'te Direktör olarak görev yapıyor. 'Beyond Tribalism'nin yazarı ve 'Managing Diversity in the Global Organization' kitabının eş-yazarı olan Anca, basında düzenli olarak yayınlanan makalelerinin yanı sıra ihtisas dergileri için makaleler yazıyor, geçmişten gelen ve bugün var olan farklı kimliklerimizle nasıl varlık gösterebileceğimizi anlatıyor. 



Diyalog konusuna farklı ve güçlü bir yaklaşım getiren Dr. William Isaacs



ABD (Cambridge) ve İngiltere (Londra) merkezli, ortak çalışmaya dayalı inovasyon ve liderlik geliştirme şirketi Dialogos'un Kurucusu ve CEO'su olan Dr. William Isaacs, aynı zamanda MIT, Sloan School of Management Öğretim Üyesi. Diyalog, kolektif liderlik ve büyük sistem dönüşümlerinde dünyanın önde gelen uzmanlarından biri olan William, son 30 yıl boyunca başbakanlara, dünya genelindeki başlıca kurum ve kuruluşların CEO’larına ve üst düzey yöneticilerine danışmanlık yaptı, birlikte düşünmeleri ve beklenmeyen ama üretici sonuçlar elde etmeleri için işbirliği yapmaları konusunda onları yönlendirdi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin