Eti böyle tüketenler yandı. Meğer sağlığımızla oynuyormuşuz. Eti sakın ama sakın bu şekilde yemeyin

Kırmızı et, pek çok insanın severek yediği besinlerden biridir. Ancak etin yanlış tüketim şekli bir dizi sağlık zararını beraberinde getiriyor. Etin yarattığı sağlık tehlikelerini okuduktan sonra eti asla bu şekilde tüketmek istemeyeceksiniz. İşte etin yanlış tüketim şekli

Eti böyle tüketenler yandı. Meğer sağlığımızla oynuyormuşuz. Eti sakın ama sakın bu şekilde yemeyin

Kırmızı et, vücudumuz için önemli besin kaynaklarından biridir. Kırmızı et; bol miktarda vitamin ve mineral içerir.

Kırmız etin içinde bulunan omega-3 yağ asitleri, çinko, demir, magnezyum, B6, B12 ve D vitaminleri vücudumuz için fayda sunar.

Ancak etin yanlış tüketim şekli birçok sağlık sorununu beraberinde getirerek hem genel sağlığımız için hem de saç sağlığımız için risk oluşturur. Eti kesinle aşırı tüketmemelisiniz.

İşte aşırı et tüketiminin zararları…

SİNDİRİMİ ZORLAŞTIRIR

Fazla et tüketimi ne yazık ki sindirim sistemine direkt etki ederek midede çeşitli rahatsızlıkları tetikler. Et, zor parçalanan bir besin olduğundan dolayı sindirim zor bir hale gelir.

Bu nedenle fazla miktarda tüketilen et; midede kramp oluşumuna, bağırsaklarda gaz oluşumuna ve şişkinlik gibi sorunlara neden olur.

Kavurma veya kızartma gibi yöntemler yine haşlama ve ızgara yöntemlerinde eti pişirerek çok az da olsa sindirim sorunlarını önleyebilirsiniz.

KABIZLIK YAPAR

Et bazlı yiyeceklerde çok fazla protein bulunur, ancak çok fazla lif yoktur. Normalde bu lifi meyve, sebze veya tam tahıllardan alırsınız.

Bu nedenle tüm bu yiyecek kategorilerini diyetinize dahil ettiğinizden emin olun. Kabızlık ve ağrılı bağırsak hareketleri, lif alımınızın çok düşük olduğunun ilk belirtilerinden bazıları olabilir.

Eti böyle tüketenler yandı. Meğer sağlığımızla oynuyormuşuz. Eti sakın ama sakın bu şekilde yemeyin

KALP SORUNLARINI TETİKLER

Diyetinizde ne kadar çok lif bulunursa kalbiniz o kadar korunur. Ancak çoğunlukla et yerseniz, yüksek düzeyde lif alamazsınız. Özellikle kırmızı et kalbinize zarar verebilir.

Fazla kırmızı et tüketimi, kalple ilgili sorun riskini 3 katına çıkarabilir ve et çok fazla doymuş yağ içerir. Doymuş yağlar kötü kolesterol seviyesini fırlatarak kalp rahatsızlıklarını tetikler.

SAÇ VE CİLT SORUNLARINI ARTTIRIR

Et ürünlerinde nadiren C vitamini bulunur.  C vitamini, cildinizin, saçınızın, tırnaklarınızın, kemiklerinizin ve daha fazlasının çok daha iyi görünmesini sağlar.

Saçınızda ve cildinizde hoş olmayan değişiklikler fark ederseniz, diyetinizi yeniden gözden geçirmeniz ve fazla et yemeyi bırakmanız gerekebilir.

KEMİKLER GÜÇSÜZLEŞİR

Ette bulunan yüksek miktarda protein idrarla kalsiyum kaybını artırabilir. Sağlıklı kemikler için kalsiyum kesinlikle gereklidir.

Vücudunuz kalsiyum üretmez. Bunu yalnızca yediğiniz yiyeceklerden veya takviyelerden alırsınız. Eğer kalsiyum yeterli değilse kemikleriniz zayıflayabilir.

YORGUNLUK HİSSİ ARTAR

Et içeren gıdaların sindirim sistemimiz tarafından sindirilmesi, yediğiniz herhangi bir sebze veya meyveden çok daha zordur.

Bu nedenle vücudunuzun eti sindirmesi çok daha fazla çaba gerektirir ve bu nedenle fazla et yedikten sonra kendinizi halsiz hissedebilirsiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin