Ethem'i vuran polisin tahliyesine itiraz!

Ethem Sarısülük’ün ölümüne neden olan çevik kuvvet polisi A.Ş’nin tahliyesine itiraz edildi.

Google Haberlere Abone ol
Ethem'i vuran polisin tahliyesine itiraz!

Gezi Parkı eylemlerinde Ethem Sarısülük’ün ölümüne neden olan çevik kuvvet polisi A.Ş’nin tahliyesine itiraz eden aile, itiraz dilekçesini soruşturma savcısı Veli Dalgalı’ya ulaştırdı.



İtiraz dilekçesinde, A.Ş’nin “Kasten adam öldürme” suçundan tutuklanması istendi ve “Suç işleyen polisin cezasız bırakılması Türkiye’de yargı geleneği” iddiasında bulunuldu. Dilekçede, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararları ışığında, polisin “barışçı gösteriyi şiddet kullanarak engelleyemeyeceği”, “meşru savunma” olmadığı ve “tutuklama koşullarının oluştuğu” vurgulandı. Sarısülük ailesinin avukatları Kazım Bayraktar ve Eylem Hakverdi’nin hazırladığı itiraz dilekçesinde özetle şu değerlendirmeler yapıldı:



"CESARETİ ÜNİFORMA VE İKTİDARDAN ALIYOR"



“Katil şüphelisi bu cesareti, haklılığından ve yüreğinden değil; silahından, üniformasından ve siyasal iktidar tarafından korunacağına dair güvenceden almaktadır. Halka ve vatandaşlara karşı suç işleyen polislerin, yargı tarafından korunmasının birkaç istisna hariç cezasız bırakılmasının Türkiye’de bir yargı geleneği olduğu zaten bilinen bir gerçekliktir. Ancak, bunca maddi ve kesin kanıta, milyonlarca insanın izleyip infiale kapıldığı kamera görüntülerine rağmen katil şüphelisinin korunmasına cüret edilmesi belki de bir ilktir. Dosya şüphelisi, siyasal iktidar tarafından da korunmaktadır. Bu olaydan sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmasında ‘Polisi yedirtmeyiz’ demiştir. Bu ifade yargıyı yönlendirmeye yönelik bir ifadedir.



Haberin tamamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin