Ethem Sarısülük davasında arbede! Kapılar basına kapatıldı

Gezi eylemleri sırasında yaşamını yitiren Sarısülük'ün davasında 2. duruşma yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Ethem Sarısülük davasında arbede! Kapılar basına kapatıldı

Ankara'da Gezi Parkı protestoları sırasında Ethem Sarısülük’ün ölümüne neden olan polis A.Ş.'nin yargılandığı davanın ikinci duruşmasında olaylar çıktı. 



Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına, peruk, takma bıyık ve gözlükle katılan sanık polis A.Ş., bu kez duruşmaya katılmadı.



Duruşmaya A.Ş.’nin avukatı ile Sarısülük’ün annesi Sayfı Sarısülük, oğulları Mustafa ve İkrar Sarısülük’ün de aralarında bulunduğu aile fertleri ile çok sayıda müşteki avukatı katıldı. Duruşmayı CHP’li vekiller Hüseyin Aygün, İlhan Cihaner, Aykut Aydoğdu, Aylin Nazlıaka ve HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel izleyici olarak katıldı.



GİZLİLİK KARARI



Mahkeme daha önce yaşanan olayları gerekçe gösterip duruşmayı basına ve izleyicilere kapalı yapma kararı aldı.



EĞİTİMLİ KÖPEKLE BOMBA ARAMASI



Duruşma öncesi jandarmalar özel eğitimli köpekle bomba araması yapmak istedi. Bu duruma Sarısülük ailesi tepki gösterdi. Mahkeme Başkanı aramanın güvenlik nedeniyle yapıldığını belirterek herkesin dışarı çıkmasını istedi. Sarısülük ailesinin avukatı Murat Yılmaz, yaşananlara tepki göstererek “Buradaki Jandarma değil Genelkurmay Başkanı olsa dahi bize kimlik soramaz. Benim muhatabım sizsiniz. Bana kimlik kontrolü yapılırsa ben de yaparım. Hatta size de yaparım'' dedi. Daha sonra avukatlar dışarı çıkarıldı ve bomba araması yapıldı. Geçen duruşmada güvenliği çevik kuvvet sağladığı için olay çıkmıştı. Bu nedenle bu duruşmada güvenliğin yerini jandarma aldı. Haberin devamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin