Ethem Sarısülük davası olaylı başladı

Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin açılan davanın ilk duruşması bugün görülmeye başladı.

Google Haberlere Abone ol
Ethem Sarısülük davası olaylı başladı

Ankara'daki Gezi Parkı eylemleri sırasında Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin polis memuru Ahmet Şahbaz hakkında açılan davanın bugün görülen ilk duruşmasında olaylar çıktı. Olaylar nedeniyle mahkeme başkanı, duruşmanın kapalı yapılmasına karar verdi.



Duruşmaya tutuksuz sanık Şahbaz'ın yanı sıra Sarısülük ailesi ve tarafların avukatları katılırken, Sarısülük ailesini temsil eden avukatlar, duruşma salonundaki iki sıra sivil polisin çıkarılmasını ve yakınlarının içeri alınmasını istedi.



Adliye polisleri ve avukatlar arasında bu nedenle başlayan tartışmanın büyümesi üzerine mahkeme Başkanı Afak İlleez, avukatlar, stajyerler ve gazeteciler dışındaki herkesin salonu boşaltmasını, ardından izleyicilerin alınmasını istedi.



Ancak gerginlik yatışmadı. Bazı izleyiciler duruşma salonuna girerken, polis aleyhinde sloganlar attı.



Sarısülük ailesinin avukatları da duruşma salonuna halen polisin alındığını söyleyerek, polislere tepki gösterdi.



Sarısülük ailesinin avukatlarından Bülent Teoman Özkan ile sanık avukatları birbirinin üzerine yürürken, araya diğer avukatlar ve polis girdi.



Bu sırada sanık polis Şahbaz, duruşma salonundan çıkarıldı.



Halen duruşmaya katılanların tutanağa geçirilmesine başlanamadı. Salondaki tartışmaların devam ettiği sırada mahkeme başkanı İlleez, kamu güvenliği nedeniyle duruşmanın kapalı yapılmasına karar verdi. 



Duruşmayı CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara Barosu yöneticileri de izliyor.(AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin