'Ethem Sancak’tan Doğan Medya’ya: Gül’ün adaylığına karşı çıkın'

Gazeteci Ahmet Sever'in Abdullah Gül'ün 12 yılını anlattığı kitabından çarpıcı detaylar...

Google Haberlere Abone ol
'Ethem Sancak’tan Doğan Medya’ya: Gül’ün adaylığına karşı çıkın'

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı ve Köşk dönemini kapsayan 12 yıl boyunca başdanışmanlığını yapan Ahmet Sever, “Abdullah Gül ile 12 yıl” adlı kitabında 2007 Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde yaşananları da yazdı.



O dönem Gül’ün adaylığı nedeniyle çıkan gerilimin AKP’ye de sıçradığını belirten Sever, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’a en yakın iş adamlarından Ethem Sancak ve merhum Hasan Doğan’ın “Gül’ün adaylığına karşı yayın yapılması için Doğan Medya Grubu'nu ziyaret ettiğini” açıkladı.



Sancak ve Doğan’ın, Doğan Medya Grup Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ’a “Erdoğan da aynı görüşte” dediğini aktaran Ahmet Sever,  o dönem gazetenin genel yayın yönetmeni de olan Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök’ün “Abdullah Gül’e sessiz dilekçe” başlıklı yazısının bu görüşmeden kısa bir süre sonra yayımlandığına işaret etti. Özkök, 8 Ağustos 2007’de gazetenin sürmanşetinden yayımlanan yazısında “İçimden bir ses diyor ki” ifadesi ardından “Abdullah Bey, bu koltuğu kendi arzusu ile reddetmelidir” demişti.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin