Ethem Sancak'a canlı yayında zor Tank Palet Fabrikası soruları

Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum’un konuğu iş insanı Ethem Sancak oldu. Sancak'a Işık, Tank Palet Fabrikası ve Katar ile ilgili sorular yöneltti.

Google Haberlere Abone ol
Ethem Sancak'a canlı yayında zor Tank Palet Fabrikası soruları

İş insanı Ethem Sancak, tv100'ün sevilen programlarından Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum'da açıklamalarda bulundu. Işık, Sancak'a kendisinin antiamerikancı olduğunu ancak ABD ile Katar'ın çok yakın müttefik olduğunu hatırlattı, tüm toplumun merak ettiği Tank Palet Fabrikası ile ilgili sorular yöneltti.

İşte Işık'ın soruları ve Sancak'ın cevapları:

Sancak şunları söyledi:

Tank-palet fabrikası almadık biz. Onu dezenformasyonla çarpıtıyorlar. Koç'un takriben 10 milyon euroluk girdiği ihaleyi yaklaşık 3.5 milyon euroya aldık. Tankları yapacak yer arıyorduk. Fabrika kuracaktık Karasu'da, o uzun sürüyordu, ordunun acil ihtiyaçları vardı. Bir an önce tank imalatına geçelim diye Savunma Bakanlığı bize Arifiye'yi 25 yıllığına kiraladı.

Savunma sanayi işine girdiğim zaman yatırdım para 50 milyon dolardı, çıktığımda 60 milyon dolar para aldım.

Işık: 200 milyon dolara aldığınız tank palet fabrikasının yarısını 300 milyon dolara Katarlılara sattınığınız söyleniyor

Yalan kardeşim. Ben tank-palet fabrikasına bir kuruş para vermedim, kiraladım çünkü. 50 milyon dolar yatırım yapacaktım. Şirket yapacaktı bunları. Katarlılarla ortaktım, bir de yerli ortağım vardı. Ben aldım, 1 milyar euroya kadar ciroyu çıkarttım. İlk 100'e girdi, dünya savunma sanayi sıralamasında. Dağılmış bir şirketi 4 bin çalışana çıkarttım. Sonra görevim bitti, bayrağı bir vatansever adama devrettim.

Işık: Neden bitti göreviniz?

Ortaklar arasında ihtilaf çıktı.

Yalan. Tank palet fabrikasının yarısını 300 milyon dolara Katarlılara falan satmadı. Ben BMC'yi aldığımda Katar, tank-palet falan filan yoktu, dağılmış bir şirketti. Onları toparlamak için şirketi aldım ben. Dağılmış şirketin yarısını Katarlılara sattım. Paralarını verdiler, paylarına düşen neyse hissede. 700 milyona almıştım 350 milyona yarısını sattım onlara. Ortak aldım. Bir de finansman verdiler. Sonra büyüttük, 72 savunma sanayi ürünü geliştirdik orada. Sonra tank ihalesi yapıldı. Koç'a önerildi prototipleri o geliştirdiği için. Koç yüksek fiyat istedi. Devlet vermedi o yüksek fiyata. İhaleye girdik, biz FNSS ve Koç. En düşük teklifi ben verdim, tankın imalatı için. İhale bende kaldı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin