Et ve Süt Kurumu'nda ete zam hazırlığı. Et fiyatlarına zam geliyor. ET ve Süt Kurumu'nda kuşbaşı 200 TL, 1 kilo kıyma 180 TL olacak

a bununla ilgili olarak, "Et ve Süt Kurumu şu anda kıymanın kilosunu 139 liradan, kuşbaşının kilosunu 159 liradan satıyor. Ancak Kurum yetkililerinin verdiği bilgiye göre yakında fiyat revizyonu ile kıymanın kilosu 180 lira, kuşbaşı etin kilosu da 200 lira olması bekleniyor. Et ve Süt Kurumu şu anda 1.

Google Haberlere Abone ol
Et ve Süt Kurumu'nda ete zam hazırlığı. Et fiyatlarına zam geliyor. ET ve Süt Kurumu'nda kuşbaşı 200 TL, 1 kilo kıyma 180 TL olacak

Et ve Süt Kurumu yüksek kira fiyatları nediniyle bazı mağazazaları kapatmaya başladı.

Ekonomim.com'dan Ali Ekber Yıldırım, Et ve Süt Kurumu yetkilileriyle görüştü ve bununla ilgili ayrıntılı bir yazı yazdı.

Yıldırım'a göre Et ve Süt Kurumu yetkilileri yüksek kira gideri nedeniyle genel müdürlük binasının taşınması, İzmir hariç diğer mağazaların taşınması dışında mağaza kapatması söz konusu değil.

Yetkililer bu konda "Mağazaları kapatma planımız yok. Şu ana kadar İzmir hariç kapatıp da açmayacağıyız mağazamız söz konusu değildir. Belediye ve valiliklerin yer tahsis edeceği ve lojistik imkânı olan yerlere mağaza açıyoruz. Ürün çeşidimiz az olduğu için cari giderlerin düşük olması gerekir. Bunun yanı sıra Tarım Kredi Marketleri ile protokol imzaladık. Tüm ürünlerimiz bizim mağaza fiyatlarından buralarda da satılmaktadır. Raf ömrü kısa ve lojistik pahalı olduğu için kıyma ve kuşbaşı hariç diğer ürünlerde Tarım Kredi mağazaları ile bizim mağaza fiyatlarımız aynı.” açıklmamasında bulundu.

Et ve Süt Kurumu'nda ete zam hazırlığı. Et fiyatlarına zam geliyor. ET ve Süt Kurumu'nda kuşbaşı 200 TL, 1 kilo kıyma 180 TL olacak

Ali Ekber Yıldırım, et fiyatlarıyla ilgili yazısında "Et ve Süt Kurumu, Ramazan ayında özellikle kıyma ve kuşbaşı fiyatı artmasın diye bazı önlemler aldı" dedi ve bu sayede fiyatların artmadığını açıkladı.

Yıldırım, bununla ilgili olarak "Et ve Süt Kurumu mağazalarında kıymanın kilosu 119 liradan satılırken Tarım Kredi Kooperatifleri mağazalarında aynı kıyma 140 liradan, PERDER marketlerinde ise 190 liradan satıldı. Kuşbaşı etin kilosu Et ve Süt Kurumu mağazalarında 129 liradan, Tarım Kredi’de 150 liradan, PERDER marketlerinde 210 liradan satıldı. Kasaplar ve diğer zincir marketler ise çok daha yüksek fiyattan satış yaptı." açıklamasında bulundu.

Ali Ekber Yıldırım et fiyatlarıyla ilgili ise Et ve Süt Kurumu'nun yaptığı açıklamayı köşesine taşıdı ve fiyatların artabileceğini aktardı.

Yıldırım, yazısında bununla ilgili olarak, "Et ve Süt Kurumu şu anda kıymanın kilosunu 139 liradan, kuşbaşının kilosunu 159 liradan satıyor. Ancak Kurum yetkililerinin verdiği bilgiye göre yakında fiyat revizyonu ile kıymanın kilosu 180 lira, kuşbaşı etin kilosu da 200 lira olması bekleniyor. Et ve Süt Kurumu şu anda 1.kalite en yüksek randıman dana etinin kilosunu üreticiden 175-180 liradan alıyor. İkinci kaliteyi 170 liradan, 3.kaliteyi 145 lira ile 160 lira arsında bir fiyatla alıyor." değerlendiremesinde bulundu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin