Et ve Süt Kurumu'na giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kuruma girişine izin verilmedi! Kılıçdaroğlu randevu talebinin ise kabul edilmediğini söyledi

Et ve Süt Kurumu'nu ziyaret edeceğini açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kurumun önüne geldi. Kılıçdaroğlu'nun kuruma girişine izin verilmedi. Kılıçdaroğlu randevu talebinin ise kabul edilmediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Et ve Süt Kurumu'na giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kuruma girişine izin verilmedi! Kılıçdaroğlu randevu talebinin ise kabul edilmediğini söyledi

Et ve Süt Kurumu'nun mart ayında kırmızı et fiyatlarına yüzde 48 zam yapması ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Et ve Süt Kurumu'na geldi ama kuruma girişine izin verilmedi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, randevu istemesine rağmen randevu verilmediğini aktardı.

Daha önce de TÜİK'e gitmiştim, emeklilerin, memurların haklarını savunmak için. TÜİK, milyonlarca insanın düşük maaş almasının önünü açıyordu. Daha sonra hakları yenen gençlerin uğradığı haksızlığı duyurmak için MEB'e gitmiştim. KPSS sınavında dereceye giren birçok genç elenmişti. Bugün Et ve Süt Kurumu'nun önündeyim. Burada bulunmamın temel nedeni. Çocukların haklarını savunmak. Bütün anneler çocukların iyi beslenmesini ister. Yeterli beslenme çocuklar için haktır. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi lazım. Bütün çocukların yeterli beslenmesi gerekir. Tarım bakanı dün katıldığı bir programda "Türkiye'de herkesin karnı tok" diye bir açıklama yaptı. Tarım Bakanı'nın hiçbir şeyden haberi yok. Bu insanların yoksulluğunu afişe etmeden bunu paylaşan Hacer Foggo burada" dedi.

Et ve Süt Kurumu'na giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kuruma girişine izin verilmedi! Kılıçdaroğlu randevu talebinin ise kabul edilmediğini söyledi

Kılıçdaroğlu, kurumdan randevu almak istediğini ancak kendisine cevap verilmediğini söyleyerek, bugün saat 10.00'da kurumu ziyaret edeceğini açıklamıştı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullanmıştı: "Çocukların beslenme hakkının korunmasını konuşmak üzere Et ve Süt Kurumu'ndan randevu istedim. Herhalde bir yerlerden izin alamadılar ki ses yok! Evlatlarımızın beslenme hakkını konuşmak için yarın saat 10.00'da devletimizin şerefli bürokratlarına gideceğim. Gerisi onlara kalmış."

CHP lideri, daha önce de Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu'na gitmiş ancak içeri alınmamıştı.

KILIÇDAROĞLU'NA BAKAN KİRİŞÇİ'Yİ ADRES GÖSTERDİLER
Et ve Süt Kurumu'ndan da Kılıçdaroğlu'nun yaptığı basın açıklamasına karşın sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan bir cevap verildi. Kılıçdaroğlu'nun 6 Nisan Çarşamba günü Et ve Süt Kurumu'ndan randevu talep ettiği, 7 Nisan Perşembe günü kurum tarafından dönüş yapılarak Kılıçdaroğlu'nun muhatabının Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci olduğu yönünde yanıt verildiği belirtildi.

"KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUZ"
Et ve Süt Kurumu'nun konu hakkındaki paylaşımında şu ifadeler kullanıldı: "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu 06.04.2022 tarihinde (Çarşamba günü) Et ve Süt Kurumunu arayarak randevu talep etmiştir. Randevu talebine 07.04.2022 tarihinde (Perşembe günü) geri dönülmüş, 'Tarım ve Orman Bakanımız Prof. Dr. Vahit Kirişci ile görüşmeniz daha uygun olur, zira sizlerin muhatabı kendisidir. Bakanımız gerekli görürlerse görüşmeye bizleri de davet eder' cevabı verilmiştir. Kılıçdaroğlu'nun verilen bu cevaba rağmen Et ve Süt Kurumunun önüne gelerek basın açıklaması yapmasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin