Esra Erol'un tepki çeken yayınıyla ilgili karar

Esra Erol'da programında bir kadın, çocuğunun komşusundan olduğunu öğrenince sevinç gösterisinde bulununca program tepki çekti ve Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından inceleme başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Esra Erol'un tepki çeken yayınıyla ilgili karar

Atv ekranlarında yayınlanan Esra Erol'da programında bir kadın, çocuğunun komşusundan olduğunu öğrenince sevinç gösterisinde bulunmuştu. Sosyal medyada çok tepki çeken olayın ardından Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) program hakkında inceleme başlatmıştı.

CHP kontenjanından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) seçilen Okan Konuralp, tartışma yaratan programa verilen cezayı açıkladı.

Konuralp, Esra Erol'un programıyla ilgili olarak " RTÜK toplantısının gündeminde, ATV’nin kamuoyunda tartışma yaratan programı da vardı. Üst Kurul oy çokluğuyla, kanala idari para cezası verilmesini yeterli gördü. 6 aylık bir bebeğin özne olduğu programa verilen cezayı yeterli görmememiz daha ağır bir yaptırımı hak ettiğini düşünmemiz ve bu tür yayınların tüm kanalları kapsayacak şekilde sona erdirilmesi konusunda kurumsal bir adım atılması gerektiğine duyduğumuz inanç nedeniyle Sn. İlhan Taşcı ile birlikte karşı oy kullandık. Kamuoyunun vicdanına/bilgisine" açıklamasını yaptı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin