Esra Erol'a RTÜK'ten güzel haber

Sina Koloğlu, sunucunun kullandığı kelimenin henüz kanala ceza getirmediğini yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Esra Erol'a RTÜK'ten güzel haber

Fox TV'deki izdivaç programı 'Esra Erol'la izleyici karşısına çıkan Esra Erol'un Radyo Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) aldığı belirtilen cezanın henüz kesinleşmediğini belirten Milliyet Cadde yazarı Sina Koloğlu'nun yazısı şu şekilde:



"ESRA EROL’A CEZA ÇIKMADI



Esra Erol’un 4 Kasım tarihindeki yayınında sözleri nedeniyle RTÜK tarafından cezalandırıldığı yolunda çıkan haberler şimdilik doğru değil. Programla ilgili bir rapor bu haftaki kurul toplantısının gündemindeydi ve görüşüldü. Ancak yapılan oylamada karar yeter sayısı sağlanamadı.



Böyle durumlarda bir sonraki toplantıda rapor yeniden görüşülüp oylanıyor. Yani bu çarşamba belli olacak. Uzman raporunun özeti ortada “İnsan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma” ilkesinin çiğnendiği öne sürülüyor. Bana göre biraz abartılıyor!



Programa katılanlar mı cezalandırılmalı!

RTÜK uzman raporu “gerçek ile sanal”ı birbirine karıştırmış gibi. Bu bir evlendirme programı ve kendine göre kuralları var. Bu programa gelenler burada tanışacak burada evlenecek diyor özetle. Söz konusu cezanın kesildiği gün, ekrana çıkan iki kardeşimiz Yağmur Hanım ve Hasan Bey’in daha önceden bir şekilde

tanıştırıldıkları ortaya çıkıyor. Yani biz onları stüdyoda ilk defa görüyoruz ama onlar, önceden birbirlerini zaten görmüşler.



Esra Erol da “Bizi gerizekalı yerine mi koydunuz” havasına girmiş. Uzmanlar meşhur 8 maddenin (Bütün cezalar neredeyse bu maddeden gelir!) 1’inci fıkrası bendin de “İnsan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma” ilkesinin çiğnendiğini öne sürmüşler.



“Gerizekalı” onur tarafına girebilir bir derece ama özel hayatın gizliliği biraz konu dışı oluyor. Bu programa katılınca “özel hayat” yorumu değişiyor. “Evlendirme programının kuralları” işlemeye başlıyor. Katılımcıların haber vermeden bir ilişkide olmaları kural dışı. Onun için “özel hayatın gizliliği” gibi bir durum bu örnekte yok. Yani bana göre Esra Erol’a ceza gelmemeli. Garip olacak ama galiba adayların da burada sorumlulukları var. RTÜK acaba katılanları da sorumlu tutabilir mi?"



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin