Eskişehir Valisi'ne tepkiler dinmiyor: Rahat dur!

Gazeteciye tehdit mesajları gönderen Vali'ye bir tepki de DİSK Basın-İş'ten geldi.

Google Haberlere Abone ol
Eskişehir Valisi'ne tepkiler dinmiyor: Rahat dur!

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasının il dışında görülmesi yönünde görüş belirtmesini haberleştiren Radikal muhabiri İsmail Saymaz'a bir e-posta gönderdi. Vali Tuna, mailde "siz zaten hem savcı, hem hakim, hem avukatsınız" dediği Saymaz'ı sert ifadelerle itham etti. 



Tuna, yolladığı e-mailde ayrıca, "Yine rahat durmuyorsun” diyen Vali Tuna, bir TV kanalında göstericiler için sarf ettiği "Birbirlerini dövdüler" ifadesinin, muhabir İsmail Saymaz tarafından çarpıtıldığını iddia ederek, “Her fırsatta alçaklıkla bunu tekrar ediyorsun” ifadesini kullandı. Vali Tuna, mesajında, "Müebbet bile sizi kesmez. Bir daha aynı şekilde yorum yaparak bu konuyu işlersen sen adi ve şerefsizsin. Yerin altı da var unutma, eninde sonunda orada görüşeceğiz" diye yazdı.



Vali Tuna'nın bu mesajlarına bir tepki de Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Basın İşçileri Sendikaları'ndan (DİSK Basın-İş) geldi. DİSK Basın-İş'in, Vali'yi rahat durmaya davet ettiği açıklaması şu şekilde:



"Vali rahat dur!



Onlarca gazeteci cezaevlerinde. Gazeteler, televizyon kanalları iktidara yakın sermaye grupları tarafından satın alınıyor ve buralarda hızla tensikatlar yaşanıyor.  Patronlar gazetecilere, köşe yazarlarına hükümeti rahatsız edici yazılar yazılmaması talimatı yağdırıyor. Her gösteride şiddet uygulayan polisin olağan hedeflerinden biri gazeteciler oluyor. Hükümet ve ona bağlı kuruluşlar gazetelere televizyon kanallarına –daha önce kendilerinin şikayet ettiği- akreditasyon uyguluyor…



Tüm bunlar hükümet yetkililerince “Hayır basına hiçbir baskı yok”, “Zaten cezaevlerindekiler gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutuklanmadılar” gibi klişe cümlelerle savuşturulmaya çalışıyor.



Bugün basına yönelik baskının en ilginç örneklerinden birini daha yaşadık. Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Radikal Gazetesi muhabiri İsmail Saymaz’ı yolladığı elektronik mektup ile açıkça tehdit etti.



Vali, Eskişehir’de katledilen Ali İsmail Korkmaz’la ilgili gerçekleri kamuoyuna ulaştırarak gazetecilik görevini başarıyla yerine getiren arkadaşımız Saymaz’a ‘icisleri.gov.tr’ uzantılı resmi sitesinden yolladığı mektupta ‘şerefsiz, alçak’ gibi hakaretler de yağdırdı.



DİSK Basın-İş olarak daha önce “Ali İsmail Korkmaz’ı belki de arkadaşları dövmüştür” diyerek cinayeti örtbas etmeye çalışan ve şimdi de İsmail Saymaz’ı ‘Oğlum İsmail yine rahat durmuyorsun’ diye tehdit eden Eskişehir Valisi’ni ‘rahat durmaya’ çağırıyoruz.



DİSK Basın-İş olarak tüm devlet ve hükümet görevlilerinin meslektaşımız İsmail Saymaz’a ve basına yönelik şiddete varan baskısını bir kez daha kınıyoruz.



BASINA ÖZGÜRLÜK SENDİKAYLA GELECEK



DİSK Basın-İş"




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin