Eskişehir Valiliği'nden AnadoluFest öncesi yasaklama kararı

Eskişehir Valiliği bugün bir açıklama yayınlayarak kentte yapılması planlanan tüm toplu etkinliklerin 10-25 Mayıs tarihleri arasında yasaklandığını duyurdu. Yasaklama kararıyla birlikte Eskişehir'de pandeminin başlangıcından bu yana düzenlenecek ilk büyük festival olması planlanan ve aralarında Teoman, Haluk Levent, Hayko Cepkin, Levent Yüksel'in sahne alacağı Anadolu Fest'in de yapılamayacağı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Eskişehir Valiliği'nden AnadoluFest öncesi yasaklama kararı

Eskişehir Valiliği resmi internet sitesinde bir açıklama yayınlayarak kentteki Valilik ve kaymakamlıklarca, düzenlenmesi uygun görülenler ile siyasi parti faaliyetleri hariç olmak üzere, açık alanlarda yapılması düşünülen her türlü etkinliğin 15 gün süre ile yasaklandığını duyurdu.

Eskişehir Valiliği'nden AnadoluFest öncesi yasaklama kararı

FESTİVALE 1 GÜN KALA İPTAL KARARI 

Yasaklama kararıyla birlikte Eskişehir'de pandeminin başlangıcından bu yana düzenlenecek ilk büyük festival olması planlanan, Moon Stage & Orfe Yapım tarafından düzenlenmesi  Anadolu Fest'in de yapılamayacağı bildirildi. Biletleri aylar öncesinden satışa sunulan ve Levent Yüksel, Haluk Levent, Teoman, Hayko Cepkin, Sagopa Kajmer, Yeni Türkü gibi birçok ismin de sahne alacağı festivale on binlerce üniversite öğrencisinin katılması bekleniyordu. Karara tepkiler büyüyor.

Eskişehir Valiliği'nden AnadoluFest öncesi yasaklama kararı - Resim : 2

10 MAYIS - 25 MAYIS ARASINDAKİ ETKİNLİKLERE YASAK
Açıklamada  "İlimizde huzur ortamı ile kamu düzeni ve kamu güvenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, başkalarının hak ve özgürlüklerinin, genel asayişin korunması ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi amacıyla; 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11. maddesinin (a) ve (c) fıkraları ile 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17 ve 19. maddelerindeki hükümler gereğince, İlimiz genelinde (Jandarma Sorumluluk Bölgeleri Dahil Olmak Üzere) 19 Mayıs 2022 günü yapılacak olan kutlamalar, resmi törenler, Valilik ve Kaymakamlıklarca, düzenlenmesi uygun görülenler ile Siyasi Parti faaliyetleri hariç olmak üzere, açık alanlarda yapılması düşünülen her türlü etkinlik (yürüyüş, oturma eylemi, stant/çadır kurma, afiş/pankart asma, konser, şenlik, festival vb.), Eskişehir Valiliğinin 09.05.2022 tarih ve 316 sayılı kararı ile 10.05.2022 tarihi saat: 00.01 ile.24.05.2022 tarihi saat: 24.00’a kadar (15) gün süre ile YASAKLANMIŞTIR" ifadeleri kullanıldı.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin