Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki ETİ Kek Fabrikası'nda patlama iddiası... ETİ Gıda'dan açıklama geldi

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki ETİ Kek Fabrikası'nda bir patlama meydana geldiği iddia edilmişti. ETİ Gıda'dan yapılan açıklamada fabrikada patlama olmadığı açıklanarak, "Söz konusu tesisimizde temizlik amacıyla kullanılan sıvı nitrik asidin taşıma tankı vanasında bir sızıntı tespit edilmiş, iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uygun olarak gerekli müdahale yapılmıştır." denildi.

Google Haberlere Abone ol
Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki ETİ Kek Fabrikası'nda patlama iddiası... ETİ Gıda'dan açıklama geldi

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'ndeki ETİ Kek Fabrikası’nda dün öğleden sonra fabrikanın nitrik asit tankında patlama meydana geldiği belirtilmiş ve bunun üzerine bölgeye 112 Acil Servis ve itfaiye ekiplerinin gönderildiği açıklanmıştı.

Yaşanan kazada ölen ve yaralanan olmadığı belirlenirken, çalışanlar tahliye edildi. Ekipler, fabrikada havalandırma çalışmaları başlattı.

ETİ GIDA'dan açıklama geldi

ETİ Gıda ise dünkü olayla ilgili bir açıklama yaptı ve fabrikata patlamanın olmadığı belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

4 Ocak 2021 tarihinde Eti Eskişehir Kek Fabrikası ile ilgili olarak yayımlanan haberlere ilişkin olarak açıklama ve düzeltme gereği duyulmuştur. Haberlerde iddia edildiği üzere Eskişehir’deki Eti Kek Fabrikası’nda bir patlama veya tesisin tahliyesini gerektirecek bir olay meydana gelmemiştir. Söz konusu tesisimizde temizlik amacıyla kullanılan sıvı nitrik asidin taşıma tankı vanasında bir sızıntı tespit edilmiş, iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uygun olarak gerekli müdahale yapılmıştır. Prosedür gereği itfaiye ve AFAD başta olmak üzere ilgili tüm birimlere bilgi verilmiştir. AFAD personeli tarafından gerekli ölçümler yapılmış, herhangi bir risk olmadığı belirlenmiştir. Gerçekleşen sızıntı sırası ve sonrasında gerekli tüm güvenlik önlemleri alınmış olup, hiçbir çalışanımız söz konusu olaydan etkilenmemiştir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin