Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, İYİ Partili Nebi Hatipoğlu'nu bombaladı: Zengin çocuk

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun yerel seçimlerde AK Parti ve MHP ile ittifak yapılması gerektiği söylemi siyasetin gündemini oluşturmuştu. Ayrıca Hatiploğlu, CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in yaşına da atıf yapmış ve o yaşta birinin şehri iyi yönetemeyeceğini savunmuştu. Büyükerşen bu sözler karşısında, "Zengin çocuk siyasette nasıl konuşursa öyle konuşmuş" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, İYİ Partili Nebi Hatipoğlu'nu bombaladı: Zengin çocuk

2019 yılı Mahalli İdareler Seçimlerinde Millet İttifakı pek çok şehirde ortay aday göstermişti. İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu geçen gün yaptığı çıkışla bu kez böyle olmaması gerektiğini savunmuş ve yerel seçimlerde AK Parti ve MHP ile ittifak yapılmasını önermişti. Hatipoğlu'nun bu sözlerine İYİ Parti'den destek gelmezken, CHP'li belediye başkanı Büyükerşen bu sözleri şöyle yorumladı: Zengin çocuk siyasette nasıl konuşursa öyle konuşmuş.

14 yıldır Eskişehir'de belediye başkanlığı yapan Büyükerşen, Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'e konuştu. Hatipoğlu'nun bu sözlerine Akşener'in de kızdığını düşünen Büyükerşen, "Hatipoğlu, çok varlıklı birisi. Milletvekili olunca kendi kafasına göre İYİ Parti'yi idare edeceğini düşünüyor" dedi.

Büyükerşen, Hatipoğlu'nun yaşına atıf yapması karşısında ise şunları söyledi: "Evet benim yaşım 80'in üzerinde. Ama Allah'a şükür aklım başımda, hafızam yerinde, bedensel sağlığım yerinde. Bunları benim mutlaka aday olacağım, siyaset yapacağım anlamında, öyle bir iddia ile söylemiyorum. Bunu muhalifler söylüyor."

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin