Eskiler iş yapmayınca dolandırıcılıkta yeni yöntem çıktı: Jigololuk! “Jigolo sitemize üyesin, iş çıktı” mesajıyla herkesi dolandırıyorlar

Artık 'ödül kazanma' ya da 'emniyetten arıyorum' gibi yalanlarla vatandaşı dolandırmaktan sıkılan kurnazlar yeni bir yönteme başvuruyor. Bu yöntem diğerlerinden çok daha farklı. Jigololuk! Eşleşme mesajıyla birçok kişinin parasını ceplerine atıyorlar.

Google Haberlere Abone ol
Eskiler iş yapmayınca dolandırıcılıkta yeni yöntem çıktı: Jigololuk! “Jigolo sitemize üyesin, iş çıktı” mesajıyla herkesi dolandırıyorlar

Dolandırıcılar eskileri bırakıp yeni yöntemler aramaya başladı.

Telefona gönderdikleri suç ya da ödül mesajlarını bir kenara atan dolandırıcılar yeni yöntemde vatandaşlara “Jigolo sitemize üyesin, iş çıktı” mesajı atılarak para kazanıyor.

Bu dolandırıcıların son hedefi ise iş insanı Mert Çolak oldu.

İş insanı Mert Çolak, kendisine bir gün bir telefon geldiğini telefonda bir kadının olduğunu ifade ederek “Bayanla eşleştiniz, bin dolar ücret alacaksınız. Size adres vericem, Bodrum’da o adrese gideceksiniz ama bu bin doları önden kadını koruma amaçlı bize yatıracaksınız” dediğini aktardı.

Kendisinin öyle bir ilan başvurusu yapmadığını aktaran iş insanı, görüşmeyi sonlandırınca gelen mesajla şoke oldu. Mesajda başvuru iptali yapmadığı için 12 bin TL para ödemesi yapması isteniyordu.

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre, sosyal medyada birçok yurttaş kendilerinin “Jigolo sitemize üyesin, iş çıktı” şeklinde arandıklarını ancak kendilerinin böyle bir başvuru yapmadıklarını belirtti.

Yurttaşlar, sonlandırdıkları konuşma sonrasında telefonlarında gelen “Başvuru iptali yapmadığınız için ödeme yapmalısınız” mesajıyla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin