Eski Ramazan'lar TRT'in dizisinde canlanıyor

'Zeyrek ile Çeyrek' Ramazan boyunca TRT 1 ekranlarında olacak.

Google Haberlere Abone ol
Eski Ramazan'lar TRT'in dizisinde canlanıyor

TRT1'in 'Filinta' dizisinin Zeyrek ile Çeyrek’ karakterlerinin baş rolde olduğu Es Film’in ikinci projesi ‘Zeyrek ile Çeyrek – Bir Ramazan Temaşası' Ramazan ayında TRT1 ekranlarında olacak.



Yönetmenliğini Cem Sürücü’nün üstlendiği; İsmail Hacıoğlu, Serhan Ernak, Kemal Zeydan, Ceyda Olguner, Mine Teber, Suat Sungur, Zeyno Eracar, Toygun Ateş, Hakan Bilgin, Pelin Öztekin, Ayşen Batıgün Bulut, Ali İhsan Bozdemir, Yavuz Topoyan, Onur Yaprakçı, Kıvanç Baran Aslan, Funda Bostanlık ve Eda Akkaya’nın başlıca rolleri paylaştığı ‘Zeyrek ile Çeyrek ‘Bir Ramazan Temaşası’ iki zabitin, yine 1860’lı yıllarda geçen, özel hayatlarının ve karakol yaşantılarının komedisi işleniyor. 



Dizinin konusu şöyle:



Karakolda zabit olarak görevli Zeyrek (Kemal Zeydan) ve Çeyrek (Serhan Ernak), kayınvalideleri Telgraflıoğulları’ndan Saadet’e (Mine Teber) ait olan konakta iç güveysi olarak hayatlarından memnun bir şekilde yaşamaktadırlar. Sakarlıkta birbirleriyle yarışan Zeyrek ve Çeyrek’in pek parlak bir zabitlik kariyerleri yoktur. Amirleri (Hakan Bilgin) de bunu bildiğinden ikisine fazla yüklenmemekte, diğer zabitlere göre ikisine nispeten hafif işler vermektedir. Hatta kimi zaman ikisini değişik işlerle görevlendirmektedir. Örneğin hastalanan Ramazan davulcusunun yerine… Ya da tellallıkla… İkisi baba bir, ana ayrı kardeştir. Ancak kardeş olmaları, birbirleriyle sık sık atışmalarına ve inatlaşmalarına engel teşkil etmez. Bu da izleyenlere komik anlar yaşatır. 



Zeyrek ve Çeyrek, sürekli cimri kayınvalideleri Saadet’in alaylarına, aşağılamalarına maruz kalırlar. Özellikle de Çeyrek… Her şeye rağmen karılarını çok seven Zeyrek ve Çeyrek, bütün bunları sineye çekerek mutlu olmaya çalışmaktadırlar. Saadet, sanki onlara bu şekilde davranmak suretiyle bir şeylerin intikamını alıyor gibidir. Ancak ilahi adalet denilen şey sonunda tecelli eder ve Saadet’i can evinden vurur: Bir zamanlar ipek kumaş işinde ortak oldukları, ancak kavga ederek yollarını ayırdıkları Kamburoğulları’ndan Semaver (Zeyno Eracar) ve Faysal (Suat Sungur), hemen karşılarındaki konağı satın alarak yerleşirler. Şimdi karşılarında adeta saatli bir bomba vardır! Üstelik Semaver’in oğlu Şefik (Onur Yaprakçı), evlilik çağına gelmiş en küçük kızları Sadenur’a (Funda Bostanlık) aşık olur… Çeyrek ve Zeyrek’in ise keyiflerine diyecek yoktur. Nihayet Saadet’in kendileriyle uğraşmaktan daha önemli bir işi vardır. Ama onların da bu mutluluğu uzun sürmez… Bir anda hayatları alt üst olur; çünkü kardeşleri Meftun (İsmail Hacıoğlu) ortaya çıkar ve abilerinin istememesine rağmen, Saadet’in ısrarlı davetiyle konağa yerleşir. Meftun’un herkesin başına çorap örmesi an meselesidir artık. 



Üstelik Meftun, karşı konaktakilerin kızı Dilruba’ya (Ceyda Olguner) abayı yakar. Ve onu elde etmek için her yola başvurur.



Dizide kahramanların yaşadığı mahalle özelinde; mahalle yaşamına ve eski Ramazan'lara da yer verilecek.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin