Eski İYİ Partili Ethem Baykal'dan çok konuşulacak iddia: Akşener seçim gecesi kahkaha atıyordu. Ethem Baykal kimdir?

İYİ Parti'de sula durulmuyor. Bu kez eski Kurucular Kurulu üyesi Ethem Baykal, İYİ Parti lideri Meral Akşener hakkında çok konuşulacak bir iddiayı ortaya attı ve Meral Akşener'i istifaya çağırdı.

Google Haberlere Abone ol
Eski İYİ Partili Ethem Baykal'dan çok konuşulacak iddia: Akşener seçim gecesi kahkaha atıyordu. Ethem Baykal kimdir?

Seçim sonrası İYİ Parti liderini istifaya çağıran eski Kurucular Kurulu üyesi Ethem Baykal, 28 Mayıs gecesi Akşener'in kaybetmekten memnun olduğunu ileri sürdü.

Baykal, "Cumhurbaşkanlığı yardımcılığını kaybetmiş bir genel başkan kahkaha atar mı?" diye sordu.

İYİ Parti’de 3'üncü Olağan Kurultay öncesi yönetime yönelik muhalif çıkışlar yaptığı gerekçesiyle ihraç edilen eski Disiplin Kurulu Başkanı Ethem Baykal, Tele1 canlı yayınında çok konuşulacak iddialarda bulundu.

SEÇİM GECESİ KAHKAHA ATIYORDU"

İYİ Parti'deki 'Dikbayır' tartışmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Baykal, 28 Mayıs'taki seçimlere de değindi. "Akşener seçimi kaybetmekten memnundu" diyen Baykal, "Seçim gecesi genel merkezde kahkaha atarken (Meral Akşener) istifaya davet etmiştim. Cumhurbaşkanlığı yardımcılığını kaybetmiş bir genel başkan kahkaha atar mı?" ifadelerini kullandı.

ETHEM BAYKAL KİMDİR?

Ethem Baykal, 15 Mart 1960 tarihinde Adana'nın Ceyhan ilçesinde dünyaya geldi.

İlkokul ve lise eğitiminin ardından Ankara Yüksek Teknik Öğretmen Okulu Makine Bölümü'nden birincilikle mezun oldu. Daha sonra 1983 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İdari Bilimler Yüksek Lisans programını tamamladı ve aynı dönemlerde İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden de yine dereceyle mezun oldu.

1989 yılından bu yana Baykal Hukuk Bürosu'nda Ticaret, İdare, Enerji ve Ceza Hukuku uzmanlık alanında serbest avukat olarak çalıştı. Ayrıca biri Ultrasonik Endüstriyel Otomasyon, diğeri Makine İmalatı ve Elektronik alanında olmak üzere iki ayrı firmanın kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olarak sanayicilik faaliyetlerini sürdürdü.

Gençliğinden bu yana birçok sivil toplum kuruluşunda, yönetici, üye ve gönüllü olarak yer aldı; topluma fayda sağlayan projeleri destekledi. Hukukçu ve iş insanı olarak ülkemizin işsizlik, yoksullaşma, eğitimde ve girişimcilikte fırsat eşitliği gibi sorunlarına çözüm önerileri sunan bilimsel ve mesleki raporların hazırlanmasında yer aldı.

Siyasi hayatı boyunca Bahçelievler İlçe Başkan Yardımcılığı ve İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere katıldı.

2015 yılında İYİ Parti kuruluşunda kurucu olarak yer aldı. İYİ Parti’de 3. Olağan Kurultay öncesi  kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildi ve partiden ihraç edildi. 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin