Eski imam Mustafa Efe Umre'de gözaltına alındı, ayağından kelepçelendi. İmam Mustafa Efe kimdir?

Eski imam ve şimdi Uluslararası Yardım Vakfı Başkanı Mustafa Efe, Umre ziyareti sırasında Suudi polisi tarafından gözaltına alındığını açıkladı. Ayaklarından kelepçelenen Efe, 12 saat sonra serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol
Eski imam Mustafa Efe Umre'de gözaltına alındı, ayağından kelepçelendi. İmam Mustafa Efe kimdir?

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde “Aziz Mahmûd Hüdâyi Camii İmam Hatib-i” olarak görev yapan İmam Mustafa Efe, 2021’de görevden alınmıştı. Efe, daha sonra Uluslararası Yardım Vakfı'nın başkanlığını üstlendi.

Suudi Arabistan’daki Umre ziyaretinde Filistin ve Gazze ile ilgili kısa videolar çeken Mustafa Efe, bugün Suudi Arabistan polisi tarafından gözaltına alındı.

O anları sosyal medyasından yayınladı.

Ayaklarından da kelepçelenen Efe, 12 saat sonra serbest bırakıldı.

Eski imam Mustafa Efe Umre'de gözaltına alındı, ayağından kelepçelendi. İmam Mustafa Efe kimdir?

 Mustafa Efe serbest bırakıldıktan sonra şu açıklamayı yaptı: 

"Kamuoyu Bilgilendirmesi

Değerli kardeşlerim, Elhamdülillah şu an için herhangi bir sorun yok. Gözaltı süremiz bitti ve ibadetlerimize devam ediyoruz. Bunu ifade ettikten sonra bir hususu tashih etmek isterim. Şahsımla ilgili paylaşımlar ve haberler "Aziz Mahmud Hüdayi Camii İmam Hatib-i" olarak yapılmakta. Oysa şahsım Aziz Mahmud Hüdayi Camimizin Eski İmam Hatibiyim. Şu an Diyanet İşleri Başkanlığımızın personeli değilim. Emeklilik dilekçemi geçtiğimiz süreç içerisinde DİB'e sunmuştum. Hali hazırda ilmi çalışmalarıma ve ticari faaliyetlerime devam etmekteyim. Gözaltında olduğumuz süre içerisinde ve sonrasında; arayan, soran, ilgi ve alaka gösteren tüm devlet büyüklerimize ve dostlarımıza teşekkür ediyorum. Kabe'den Selam ve Dua ile."

 İMAM MUSTAFA EFE KİMDİR?

Hafız Mustafa Efe Afyon'un Bolvadin ilçesinde dünyaya geldi. 1989 yılında İstanbul Fatih Oruçgazi İlköğretim Okulu'nda ilkokul eğtimini tamamladı. Ortaokulu tamamladıktan sonra Üsküdar İHL'ye başladı ve oradan mezun oldu. Üniversite eğitimini ise Marmara Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde tamamladı. İmam Efe, Üsküdar'da bir dönem görev yaptığı Aziz Mahmûd Hüdâyi Camisi'nde kedilerle çektiği videolarda tanınmıştı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin