Eski HDP Milletvekili Demirel'e 5 ay hapis cezası! Eksi HDP Milletvekili Çağlar Demirel için hakim kararını verdi

Eski HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, 2016 yılında yaptığı bir konuşma nedeniyle yargılandığı davada 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme hükmün açıklanmasını geriye bırakmadı

Google Haberlere Abone ol
Eski HDP Milletvekili Demirel'e 5 ay hapis cezası! Eksi HDP Milletvekili Çağlar Demirel için hakim kararını verdi

Eski HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, 2016 yılında yaptığı bir konuşma nedeniyle yargılandığı davanın karar duruşması Diyarbakır 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmasında Demirel katılmazken, avukatı Serdar Çelebi hazır bulundu.

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, duruşmayı izlemek isteyen gazeteciler içeri alınmadı.

Duruşmada mütalaasını tekrarlayan savcı, Demirel'in konuşmasında "Türk milletini, devleti, Meclis'i, hükümeti ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamaktan" suçunda hapis cezası talep etti.

Avukat Serdar Çelebi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve 13 HDP’li vekil hakkında benzer konuda verdiği ihlal kararını hatırlatarak, bu kararın dosya arasına alınmasını istedi. Çelebi, bu davada daha önce basit yargılama usulü kararı veren hâkimin, yine bu davaya baktığını belirtti. Hâkimin davadan çekilmesini isteyen Çelebi, müvekkilinin yaptığı konuşmaların ifade özgürlüğü kapsamında olduğuna dikkat çekti. Çelebi, müvekkilinin beraatını istedi. Hakim, Çelebi'nin taleplerini reddederek, Demirel'e 5 ay hapis cezası verdi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin