Eski Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, "Yargılanmak istiyorum" dedi. Çetin, Meral Akşener'e de tepki gösterdi

2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde İYİ Parti'den aday olan Gökçeada Belediye Başkanı seçilen Ünal Çetin, 10 ay önce 'yolsuzluk' ve 'rüşvet' iddiasıyla düzenlenen operasyonda tutuklanıp görevden uzaklaştırılan ve daha sonra adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti. Çetin'in bugün ilk mahkemesi görüldü. Çetin hiçbir suçlamayı kabul etmedi ve "Yargılanmak istiyorum" dedi. Öte yandan Çetin'in sosyal medyada İYİ Parti'ye tepki gösterdiği görüldü.

Google Haberlere Abone ol
Eski Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, "Yargılanmak istiyorum" dedi. Çetin, Meral Akşener'e de tepki gösterdi
DHA

İYİ Parti'nin adayı olarak 2019 yılında Gökçeada Belediye Başkanı seçilen Ünal Çetin, 1 Ocak'ta Gökçeada Belediyesi'ne 'yolsuzluk' ve 'rüşvet' operasyonunda gözaltına alınmıştı.

Savcılık sorguları sonrası 3 Şubat'ta mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, İmar Müdürü S.D., eski İYİ Parti İlçe Başkanı H.E. tutuklanırken, diğer 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Rüşvet almakla suçlanan Ünal Çetin, soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı'nca 4 Şubat'ta görevinden tedbiren uzaklaştırıldı. Çetin'in 20 Temmuz'da tutukluğunu değerlendiren Sulh Ceza Hakimliği, tahliyesine karar verdi. Çanakkale Cezaevi'nde tutuklu bulunan Çetin, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

SAVCI, ÇETİN'İN RÜŞVET İSTEDİĞİNİ İDDİA ETTİ 

MASAK mali analiz raporları, alınan beyanlar ve toplanan deliller ışığında savcı, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin'in; K.Ç., S.Y., L.Y., ve M.V.Ç.'den rüşvet talep ettiğini ancak kabul edilmediğini belirtti. Şüpheliler S.A., M.M., E.B. ve B.B.'den rüşvet talep edildiği, şüphelilerin de bu rüşveti verdiğinin altı çizildi. Gökçeada Belediyesi Fen işleri Müdürü S.D.'nin; L.Y., S.Y., S.A. ve M.M'.ye yapılan rüşvet teklifinde Ünal Çetin ile fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ettiği de iddianamede yer aldı.

Şüphelilerden H.E.'nin; S.A. ve M.M.'den alınan rüşvet konusunda Çetin ve S.D.’yle birlikte fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ettiğinin altı çizildi. Şüpheli R.G.'nin, K.C.'ye teklif edilen rüşvet suçuna aracılık ettiği belirtildi. Savcı, Ünal Çetin, Gökçeada İYİ Parti eski İlçe Başkanı H.E., müteahhit R.G. ve İmar Müdürü S.D. hakkında 'rüşvet alma' suçundan 12 yıla kadar hapis cezası istedi. B.B., E.B., M.M. ve S.A. hakkında ise 'rüşvet verme' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası talebinde bulundu.

Bugün ilk duruşma görüldü. Duruşmada savunma yapan Ünal Çetin, "amu görevlisiyim. Öncesinde de 21 yıllık öğretmenlik hayatım vardı. Yaklaşık 6 ay süre içerisinde de ciddi bir mağduriyet yaşadım. Gökçeada Belediye Başkanı olduğum süre içerisinde kamunun bana verdiği yetki ve yasalar çerçevesinde görevimi yerine getirdim. Bu konularla alakalı şahsıma yönelik suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum ve yargılanmak istiyorum. Bu yargılanma süresi içerisinde sizin müsaade ettiğiniz ölçülerde her konuyu en ince ayrıntısına kadar anlatmak üzere huzurunuzdayım. Hiçbir şekilde böyle bir rüşvet talebim söz konusu olmadı" dedi. 

ÇETİN'DEN İYİ PARTİ'YE KİNAYELİ MESAJLAR 

Öte yandan Ünal Çetin'in sosyal medyada paylaştığı mesajlar dikkat çekti. Çetin sosyal medyasında İYİ Parti'ye tepki gösterdi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in bugün Çanakkale Belediye Başkan Adayını açıklayacağı duyuruları paylaşan Çetin, "Umurunuzda olmasa da, hatırlatayım. Gökçeada’dan çıkış yasağım vardı. 24 Kasım öğretmenim ve mahkeme günüm olması münasebetiyle bende cuma günü orada olacağım. Sizi de beklerim" dedi.

Kaynak: Medyatava Özel
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin