Eski CIA Danışmanı Henri Barkey Karaköy'de yemek yediği gazeteciyi açıkladı. Osman Kavala'ya Henri Barkey nedeniyle 'casusluk' suçlaması yöneltimişti

Eski CIA Danışmanı Henri Barkey, 18 Temmuz 2016'da Karaköy'de iş insanı Osman Kavala ile yemek yediği iddia edilmişti. Ancak, Barkey'in Kavala ile değil bir gazeteci ile yemek yediği ortaya çıkmıştı. Gazetecinin kim olduğu gizemli bir hal almış Aslı Aydıntaşbaş olduğu iddia edilmişti. Aydıntaşbaş ise bu konu da konuşmak istemediğini söylemişti. Barkey yemek yediği gazetecinin Aydıntaşbaş olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Eski CIA Danışmanı Henri Barkey Karaköy'de yemek yediği gazeteciyi açıkladı. Osman Kavala'ya Henri Barkey nedeniyle 'casusluk' suçlaması yöneltimişti

Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilen iş insanı Osman Kavala'nın eski CIA Danışmanı Henri Barkey ile 18 Temmuz 2016'da Karaköy'de yemek yediği iddia eidlmiş, Kavala'ya casusluk soruşturması açılmıştı.

Barkey, 18 Temmuz 2016'da Karaköy'de yemek yediği gazetecinin Aslı Aydıntaşbaş olduğunu açıkladı. Barkey, Kavala'nın tutukluluğunun devamı için "absürd" bir iddianame hazırlandığını söyledi.

Barkey sosyal medya hesabından konu hakkında açıklama yaptı.

Henri Barkey, "Türk medyasındaki tartışma nedeniyle bir konudaki olası yanlışları düzeltmek için açıklama yapmak zorundayım. 18 Temmuz 2016'da dostum gazeteci Aslı Aydıntaşbaş ile Karaköy Lokantası'nda akşam yemeği yedim. Aynı akşam sivil toplum aktivisti Osman Kavala ile karşılaşma şansım oldu" ifadelerini kullandı.

Açıklamasını sürdüren Barkey, "Aydıntaşbaş ile yemeğe başlamadan önce Sayın Kavala ile birkaç dakika sohbet etme şansım oldu. 2018 yılından itibaren hükümet basını Kavala ile olan bu tesadüfi karşılaşmayı Ekim 2020'de sonuçlanan, savcıların her ikimizi de darbe planlamakla suçlayarak yayınladığı fantastik ve saçma iddianameyle büyük bir komploya dönüştürdü" dedi.

Barkey, "O zamana kadar Sayın Kavala zaten hapsedilmişti ve bu yeni iddianame sadece tutukluluğunu devamı içindi. İnkar etmek gerçekleri değiştirmez. Sadece bir akşam yemeğinin bu tür tartışmalara konu olabilmesi Türkiye'deki durumun üzücü bir yorumu" ifadelerini kullandı.

İşte o açıklama:

Eski CIA Danışmanı Henri Barkey Karaköy'de yemek yediği gazeteciyi açıkladı. Osman Kavala'ya Henri Barkey nedeniyle 'casusluk' suçlaması yöneltimişti

 ASLI AYDINTAŞBAŞ'TAN AÇIKLAMA

Barkey'in açıklamasının ardından Twitter'dan yanıt veren Aydıntaşbaş, "Şahsımla ilgili mesnetsiz iddiaları üzüntüyle karşılıyor, buna alet olanları insafa davet ediyorum" dedi.

Bugüne kadar Kavala'nın bilgisi dahilinde sessiz kaldığını söyleyen Aydıntaşbaş, "Artık kötü niyetli bir operasyonla karşı karşıya olduğum ortadadır" ifadesini kullandı.

Barkey'in yıllardır hiçbir açıklamada bulunmamasını hatırlatan Aydıntaşbaş, "Esarengiz bir zamanlama ile yeni bir polemik başlatmıştır. Bu zamana kadar Osman ile ilgili birçok mesnetsiz iddiayı çürütmek için avukatlardan her türlü bilgi paylaşımını reddeden bu şahsın şimdi konuşması manidardır" diye konuştu.

Aydıntaşbaş şöyle devam etti:

"Sevgili Osman arkadaşımdır. Osman Kavala iddia edildiği gibi bir ABD'li akademisyenle aynı anda lokantada olduğu iddiasıyla cezaevinde değildir. Osman Kavala ve arkadaşı Gezi davasında ceza almışlardır. Osman Kavala'yı cezaevinde tutmak için ikinci bir dava kurgusu yani casusluk davası bu kişiyle yemek yediği tezine dayalı değildir. Kaldı ki Osman Kavala bu davadan beraat etmiştir.

15 Temmuz'dan günler sonra farklı şahısların yollarının İstanbul'da aynı lokantada kesişmiş olması suç değildir. Sır da değildir. Kaldı ki iddianame buna dayanmamaktadır.

Şahsımla ilgili mesnetsiz iddiaları üzüntüyle karşılıyor, buna alet olanları insafa davet ediyorum."

Eski CIA Danışmanı Henri Barkey Karaköy'de yemek yediği gazeteciyi açıkladı. Osman Kavala'ya Henri Barkey nedeniyle 'casusluk' suçlaması yöneltimişti - Resim : 2

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin