Eski Ayasofya Camii imamı Mehmet Boynukalın 'kız okulları'nı destekledi, laikliği hedef aldı: Engelse, o laikliği kaldırmak gerekir

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in tartışma yaratan "Çocuğunu okula göndermeyen veliyi ikna etmek için gerekirse kız okulları açabilmeliyiz" sözlerine bir destek de eski Ayasofya Camii imamı Mehmet Boynukalın’dan geldi. Boynukalın, laikliği hedef aldı: "Laiklik, kız çocukları için ayrı okul açılmasına engelse, o laikliği kaldırmak gerekir." dedi. 

Google Haberlere Abone ol
Eski Ayasofya Camii imamı Mehmet Boynukalın 'kız okulları'nı destekledi, laikliği hedef aldı: Engelse, o laikliği kaldırmak gerekir

Milli Eğitim Bakanı Tekin, geçtiğimiz günlerde A Haber’de katıldığı programda ilk hedefinin kız çocuklarının okullaşması olduğunu belirterek, "Kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin en baştaki argümanı, 'Ben çocuğumu erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorum' oluyor. Şimdi benim Milli Eğitim olarak birincil hedefim ne? Kız çocuklarının okullaşması sağlamak. O zaman veliyi ikna etmek için biz, gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz, veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli" demişti.

Bakan Tekin'in sözleri siyasette tartışma yarattı. Muhalefet, Bakan Tekin'i önerisi nedeniyle eleştirirken HÜDA PAR ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den destek geldi.

CHP tepki göstermişti

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Bakan Tekin'in açıklamasını  "Kabul edilemez." sözleriyle eleştirmişti.  Karabıyık, "Milli Eğitim Bakanlığı yasalar gereği kız erkek tüm çocukları okula getirmeyi sağlamak zorundadır." demişti.

Destici,  dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Bakan Tekin'in önerisine tereddütsüz katıldığını ve desteklediğini belirterek paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı: 

"Milli Eğitim Bakanımızın kız çocuklarımız için müstakil okullar açılmasıyla ilgili önerisine tereddütsüz katılıyor ve destekliyorum. Laiklik adı altında buna karşı çıkanların asıl niyetlerinin inanç-din düşmanlığı olduğunu biliyoruz. Binaenaleyh onların zırvalarına aldırmadan çalışmalar süratle başlatılarak önümüzdeki eğitim öğretim yılında hayata geçirilmelidir. Okullarımızın hangi türde ve ne şekilde olacağına TBMM, seçilmiş Cumhurbaşkanı ve hükümet, Çocuklarımızın hangi okula gideceğine de aileleri ve kendileri karar verir. Gerisi lafügüzaf… 

"Kadın üniversiteleri ve hastane de açmalıyız"

Japonya’daki gibi kadın üniversiteleri de açmalıyız. Şehir hastanelerinden başlayarak her ile en az bir kadın hastanesi de planlamalıyız. Hayatımızı, eğitim sistemimizi, üniversitelerimizi ya da hastanelerimizi emperyalist batıya ya da sola göre dizayn etmek zorunda değiliz. İlim nerede ise gidip alırız. Lâkin, yöntemi kendi inanç ve kültür değerlerimize göre kurgulayıp uygulamalıyız."

'Kız okulları' önerisine bir destek de  eski Ayasofya Camii imamı Mehmet Boynukalın'dan geldi. 

"Engelse, o laikliği kaldırmak gerekir"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin Twitter'da  Milli Eğitim Bakanı Tekin'e destek verdiği açıklamayı alıntılayan Boynukalın, laikliği hedef aldı. Boynu kalın Twitter'daki paylaşımında  "Laiklik, kız çocukları için ayrı okul açılmasına engelse, o laikliği kaldırmak gerekir" ifadelerini kullandı. 

 


 
 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin