Eser ilk 5'e girdi, Güler Sabancı teşekkür etti!

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sakıp Sabancı’nın vefatının 10. yılı nedeniyle yapılan eserle ilgili bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Eser ilk 5'e girdi, Güler Sabancı teşekkür etti!

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, merhum Sakıp Sabancı’nın vefatının 10. yılı nedeniyle yapılan eserin Venedik Bienali’nde sergilenmeye başlanmasının ardından, Sabancı Topluluğu çalışanlarına esere fotoğraflarıyla yaptıkları gönüllü katkıdan dolayı bir teşekkür mesajı yayınladı. 



Sanatçı Kutluğ Ataman tarafından yapılan eser, Sakıp Sabancı Müzesi’nde sergilenmesinin ardından Venedik Bienali’ne davet edilmişti. Geçtiğimiz hafta sergilenmeye başlanan eser, eleştirmenler tarafından Bienal’deki ‘en beğenilen ilk beş eser’ arasında gösterildi.



Sabancı, mesajında şunları kaydetti:



“Sevgili çalışma arkadaşlarım, Merhum Sakıp Sabancı’nın vefatının 10.yılı anısına sanatçı Kutluğ Ataman tarafından yapılan ve çoğunuzun fotoğraflarıyla katkıda bulunduğu eserle ilgili heyecan verici haberleri sizlerle paylaşmak istiyorum. 



Eserimiz geçtiğimiz aylarda, dünyanın en etkili çağdaş sanat olayı olan Venedik Bienali’nin ana sergisine davet edilmişti. Açılışını ise, geçtiğimiz hafta başarıyla gerçekleştirdik. Büyük ilgi gören eserimiz, açılışın hemen ardından, eleştirmenler tarafından Bienal’in ana sergisine davet edilen 156 eseri arasından ‘en beğenilen ilk beş eser’ arasına girdi. 



Eserimiz, merhum Sakıp Bey’e yakışır şekilde, onun da arzu edeceği bir konumda, Bienal’in en önemli ve hareketli alanlarından olan Arsenale’de dünya sanat çevreleriyle buluşuyor. Eserimiz, Merhum Sakıp Sabancı’nın kişiliğini, siz değerli çalışma arkadaşlarına ve tüm insanlara olan sevgisini, insan faktörünü ön planda tutuşunu, farklılıkları zenginlik olarak görmesini; sizlerin fotoğrafları ve ileri teknolojiyle birleştirerek, büyüleyici bir estetik anlayışı ile ziyaretçilerine aktarıyor. Altı ay sürecek Venedik Bienali sonuna kadar eserimizin yüzbinlerce kişi tarafından ziyaret edilmesini bekliyoruz. 



Bu çok önemli ve etkili sanat olayının sonuçlarını sizlerle büyük bir onur ve gurur ile paylaşırken, esere olan katkılarınız ve paylaşımlarınız için bir kez daha yürekten teşekkür ediyorum."



"En beğenilen ilk 5 eser arasında!" Galerisine Göz At


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin