Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'un 'Siz Cumhurbaşkanı olmalısınız' anonsuna Kılıçdaroğlu'ndan şaşırtan hareket. Salon ayağa kalktı, alkış tufanı koptu. Kılıçdaroğlu'nun solunda Ekrem İmamoğlu sağında Canan Kaftancıoğlu vardı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Esenyurt Belediyesi Proje ve Hizmet Tanıtım Toplantısı'na damga vuran görüntüler ortaya çıktı. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, 'Siz Cumhurbaşkanı olmalısınız' anonsu yaptı. Kılıçdaroğlu'nun yanında bulunan İmamoğlu ve Kaftancıoğlu da dahil tüm salon ayağa kalkarak alkışladı. Kılıçdaroğlu oturduğu yerden "keselim" işareti yaptı. İşte o görüntüler...

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'un 'Siz Cumhurbaşkanı olmalısınız' anonsuna Kılıçdaroğlu'ndan şaşırtan hareket. Salon ayağa kalktı, alkış tufanı koptu. Kılıçdaroğlu'nun solunda Ekrem İmamoğlu sağında Canan Kaftancıoğlu vardı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul eski İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP yönetiminden isimler ve milletvekillerinin de katıldığı Esenyurt Belediyesi Proje ve Hizmet Tanıtım Toplantısı gerçekleşti.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, "Türkiye’nin bir lidere ihtiyacı var, siz cumhurbaşkanı olmalısınız Sayın genel başkanım" diye anons ettiğinde, salon ayakta alkışladı.

Kılıçdaroğlu ise oturduğu yerden 'keselim' işaret yaptı. Salon, 'halkın umudu Kılıçdaroğlu' sloganları attı. Bozkurt ise konuşmasının devamında, "Ben adalet duygusu bu kadar yüksek, adalet için bu kadar mücadele etmiş, başka bir insan bilmiyorum. Kzdıysanız kusura bakmayın. Bütün yaptırımlarınızı kabul ediyorum." dedi. Kılıçdaroğlu bu szöleri gülümseyerek karşıladı.

İşte o görüntüler:

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada İmamoğlu'na bir kez daha sahip çıktı. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Biz CHP'yiz. Vatandaşlarımız arasında ayrımcılık yapmayız. Hangi görüşten, hangi kimlikten olursa olsun siyasette belli bir mevkiye gelen kişi, o beldeye hiçbir ayrım yapmadan hizmet verir. Ahlak da bunu gerektirir. Adalet de bunu gerektirir. Seçim öncesi hep karalandılar. Sosyal yardımlar kesilecek, her şeye zam gelecek... Bütün bunların hepsi söylendi. Ama görüldü ki, uygulama bizi gösterdi ki halkı seven, halkı için çalışan belediye başkanlarımızı hazmedemiyorlar.

-Esenyurt'ta ciddi bir konut sorunu var. Daha doğrusu 'konut mağdurları' var. Parasını vermiş ama daireyi alamamış. Bu paralar toplanırken bu belediye ne iş yapıyordu? Bu paralar toplanırken bu iktidar ne yapıyordu? Vatandaş açıkça soyulurken iktidar ne iş yapıyordu? Seçimlerden önce tam üç kez bunu dile getirmiştim. Bir insan başını sokabileceği ev istiyor. Para istemişsiniz, parasını vermiş. Şimdi bu kişi soruyor; 'Paramı ödedim benim dairem nerede?' diyor.

'ESENYURT BELEDİYE BAŞKANIMIZA 131 SORUŞTURMA AÇILMIŞ, AÇMAZSANIZ NAMERTSİNİZ'

Belediye başkanımızın koltuğunu hazmettiler. Diğerlerinin tüm faturaları bizim belediye başkanımıza çıkarıldı. Ona rağmen belediye başkanlarımıza söyledim; 'Şikayet etmeyeceksiniz, her zorluğu aşacaksınız' dedim. Hepsi de böyle çalışıyor. Buranın bir beton ormanına dönüştürüldüğünü de biliyoruz. Kentte yaşayan birisi, çocuğunu alıp parka gitmek ister. Ama bunların hepsinin gözü dönmüş. Nerede boş bir alan gördüler, gökdelenleri diktiler. Şimdi belediye başkanımız yeşil alanları büyütmek için elinden gelen çabayı gösteriyor. Hakkında kaç taneydi başkan soruşturma? (Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'a sesleniyor) 131 soruşturma açılmış. Açmazsanız namertsiniz. Alın teri dökmüşsen mesele yok. Sanmayın ki sadece Esenyurt'ta bunlar oluyor.

'EKREM İMAMOĞLU'NU KİMSEYE KAPTIRMAYIZ'

Ekrem Başkan, inşaatı duran tüm metro inşaatlarını yeniden başlattı. Şimdi bakın Esenyurt'a gelecek, metro hatlarını başlatıyor. Bazen hedefinden önce de hizmete açıyor. Şimdi ona da engel çıkarmaya çalışıyorlar. Nasıl olur da biz İBB Başkanı'nı görevden alırız. Bunun arayışı içerisindeler. Şunu kimse unutmasın, Ekrem Başkan'ı kimseye kaptırmayız. Onun tek hesap vereceği yer, 16 milyon İstanbulludur. CHP sıradan bir parti değildir, 100 yıllık Kuvayi Milliye ruhu vardır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin