Esaretin Bedeli filminin konusu ne? İşte Esaretin Bedeli filminin oyuncu kadrosu

Efsanevi film Esaretin Bedeli günün en çok araştırılan filmlerinden biri oldu. Başrollerinde Morgan Freeman ve Tim Robbins’in yer aldığı Esaretin Bedeli filminin yönetmen koltuğunda Frank Darabont oturuyor. Darabont, aynı zamanda filmin senaryosunu da kaleme aldı. İzleyiciler tarafından oldukça beğenilen film 58 milyon dolar hasılat yaptı. Peki Esaretin Bedeli filmi nerede çekildi? Esaretin Bedeli oyuncuları kimler?

Google Haberlere Abone ol
Esaretin Bedeli filminin konusu ne? İşte Esaretin Bedeli filminin oyuncu kadrosu

Dünya çapında milyonlar tarafından izlenen Esaretin Bedeli filminin başrollerinde Tim Robbins ve Morgan Freeman bulunuyor. Vizyona girdiğinde 58 milyon dolarlık bir hasılat elde eden film, dünya sinemasının kült filmleri arasında yer alıyor. İşte, 1994 yılında çekilen ve birçok ödüle layık görülen Esaretin Bedeli filminin oyuncu kadrosu…

ESARETİN BEDELİ FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Esaretin Bedeli filminin konusu ne? İşte Esaretin Bedeli filminin oyuncu kadrosu

Yapım öncesi çalışmalar Ocak 1993'te başladı. Film Maine'de çekilirken, temel çekim neredeyse tamamen Haziran 1993'ten Ağustos 1993'e kadar hapishane olarak hizmet veren Ohio Devlet Islahevi'nin de bulunduğu Ohio'nun Mensfield şehrinde yapıldı.

 

ESARETİN BEDELİ KONUSU

Esaretin Bedeli filminde Andy ve Red adında iki mahkumun hapishanede kurduğu dünyanın hikayesi işleniyor. Genç ve başarılı bir banker olan Andy Dufresne eşini ve eşinin sevgilisini öldürme suçundan yargılanır ve ömür boyu hapis cezası alır.

 Esaretin Bedeli filminin konusu ne? İşte Esaretin Bedeli filminin oyuncu kadrosu - Resim : 2

Shawsank Hapishanesi'nde mahkumlara işkence, dayak, tecavüz gibi her türlü durum yapılmaktadır ancak Andy hayata bağlılığını ve iyimserliğini korumaktan vazgeçmez. Onun bu tutumu çevresindekileri de etkiler.

Andy pozitif tavrıyla etrafındaki mahkumları özgür bir hayat yaşayabileceğine inandırır. Andy'e bu ylda Red destek olur.

 

ESARETİN BEDELİ OYUNCULARI

Esaretin Bedeli filminin konusu ne? İşte Esaretin Bedeli filminin oyuncu kadrosu - Resim : 3

  • Tim Robbins - Andy Dufresne
  • Morgan Freeman - Ellis Boyd "Red" Redding
  • Bob Gunton - Warden Samuel Norton
  • William Sadler - Heywood
  • Clancy Brown - Capt. Byron Hadley
  • Gil Bellows - Tommy Williams
  • Mark Rolston - Bogs Diamond
  • James Whitmore - Brooks Hatlen
  • Jeffrey DeMunn
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin