Erzurum'daki seçim sonuçlarına itiraz. Meral Danış Beştaş Yeşil Sol Parti'den milletvekili seçildi, partiler seçim sonuçlarına itiraz etti. Erzurum genel seçim sonuçları. Erzurum milletvekilleri kimler?

Erzurum'daki genel seçimlerde AK Parti 4, MHP 1, Yeşil Sol Parti 1 milletvekili çıkardı. İYİ Parti, bir önceki seçimde kazandığı 1 milletvekilini Yeşil Sol Parti'ye kaptırdı. Meral Danış Beştaş bu partiden milletvekilli oldu. Ancak seçim sonuçlarına itiraz geldi ve Yeşil Sol Parti'nin vekilliği tehlikede... Meral Danış Beştaş da sosyal medya üzerinden açıklama yapıp itirazlara tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Erzurum'daki seçim sonuçlarına itiraz. Meral Danış Beştaş Yeşil Sol Parti'den milletvekili seçildi, partiler seçim sonuçlarına itiraz etti. Erzurum genel seçim sonuçları. Erzurum milletvekilleri kimler?

Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçiminin resmi olmayan kesin sonuçlarına göre Erzurum'da AK Parti 4, MHP 1, Yeşil Sol Parti 1 milletvekili çıkardı.

Erzurum'da pazar günü yapılan seçim için 2241 sandık kuruldu. 510 bin 281 seçmenden 440 bin 156'sının oy kullandığı seçimde 429 bin 264 oy geçerli sayıldı. Yapılan sayımda resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti 185 bin 660, MHP 72 bin 308, Yeşil Sol Parti 42 bin 464, CHP 27 bin 737, İYİ Parti 41 bin 617 oy aldı. Seçim sonucuna göre AK Parti'den Selami Altınok (57), Fatma Öncü (47), Mehmet Emin Öz (59) ve Abdurrahim Fırat (57), MHP'den Kamil Aydın (60) ve Yeşil Sol Parti'den Meral Danış Beştaş (56) milletvekili olarak TBMM'ne girmeyi hak kazandı. 

AK Parti'den Selami Altınok ikinci kez TBMM'ye giderken, Fatma Öncü, Mehmet Emin Öz ile Abdurrahim Fırat ilk kez milletvekili oldu. 

Bu arada 27'nci dönemde 4 milletvekili olan AK Parti ile 1 milletvekili olan MHP sayılarını korumayı başardı. İYİ Parti, bir önceki seçimde kazandığı 1 milletvekilini Yeşil Sol Parti'ye kaptırdı. 

SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ

Öte yandan Erzurum'un Yakutiye, Palandöken ve Aziziye ilçelerinde seçim sonuçlarına itirazda bulunuldu.

İYİ Parti temsilcileri, ilçe seçim kuruluna başvurarak Yakutiye'deki 3 bin 969 seçmenin oy kullandığı 12 sandık için 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonuçlarına itiraz etti.

Parti temsilcilerinin ayrıca Palandöken ve Aziziye ilçelerinde de bazı sandıklarda milletvekili seçim sonuçlarına itirazda bulunduğu bildirildi.

Müşahitlerin sandık başında not aldıkları oy sayılarının, tutanaktaki rakamlarla uyuşmadığı gerekçesiyle yapılan itiraz, ilçe seçim kurullarınca değerlendirilerek karara bağlanacak.

Yeşil Sol Parti'den milletvekili seçilen Meral Danış Beştaş ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada İYİ Parti, AK Parti ve MHP'nin seçim sonuçlarına itiraz etitğini belirterek "Milletvekillini halk seçer. Yani Erzurum halkının iradesini tanımıyorlar ve kazandığımız vekilliği çalmak için çalışıyorlar." ifadesini kullandı.

Meral Danış Beştaş kimdir?

Meral Danış Beştaş: 5 Nisan 1967 yılında Mazıdağı'nda doğdu. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest avukatlık yaptı. İnsan Hakları Derneği (İHD) üç dönem yöneticilik yaptı. Uluslararası Af Örgütünün Türkiye Şubesi yöneticiliklerinde bulundu.

Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu'nda iki dönem yöneticilik ve Baro başkan vekilliği görevini yürüttü. Diyarbakır Barosu'nun Kadın Hakları Danışma ve Uygulama Merkezinde 3 dönemi aşkın bir süre başkanlık görevi yaptı.

AİHM'de kadın ve insan hakları ihlalleri davalarında başvurucu avukatlığı yaptı. Beştaş, geçen dönem TBMM Bünyesinde oluşturulan Anayasa Uzlaşma Komisyonunda Barış ve Demokrasi Partisi adına Anayasa çalışmalarını yürüttü. 25. ve 26. Dönemde Adana Milletvekili seçildi. 27. Dönemde Siirt Milletvekili seçildi. Halen Halkların Demokratik Partisi Grup Başkanvekilliği görevini yürüten, İngilizce bilen Meral Danış Beştaş, evli ve 2 çocuk annesi. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin