Erzurum'daki 4,9'luk depremden sonra korkutan açıklama. Naci Görür sosyal medyadan duyurdu: Eli kulağında, 7'nin üzerinde deprem bekliyoruz

Erzurum'da dün gece korkutan bir deprem meydana geldi. 4,9 büyüklüğündeki deprem çevre illerden de hissedildi. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı ve tehlikeye dikkat çekti: Eli kulağında, 7'nin üzerinde bir deprem bekliyoruz.

Google Haberlere Abone ol
Erzurum'daki 4,9'luk depremden sonra korkutan açıklama. Naci Görür sosyal medyadan duyurdu: Eli kulağında, 7'nin üzerinde deprem bekliyoruz

Erzurum'un Çad ilçesinde meydana gelen 4,9 büyüklüğünde deprem Bingöl'ün Yedisu ilçesinde de hissedildi. Bununla ilgili bir açıklama geldi.

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı ve tehlikeye dikkat çekti.

Görür, 7'nin üzerinde bir deprem beklediklerini ve bunun eli kulağında olduğunu söyledi.

Görür, "Elmalı-Yedisu /Bingöl’de 4,9 deprem oldu. Bu deprem KAF’ın Yedisu kesimi üzeride. Biliyorsunuz ben dahil tüm yerbilimciler bu kesimde 7’nin üzerinde deprem bekliyoruz. Burada son büyük deprem 1766 yılında. Geçen zaman düşünülürse beklenen depremin eli kulağında demektir. Sevgiyle" ifadelerini kullandı. 

 

NE OLMUŞTU?

Erzurum'da merkez üssü Çat olan 4,9 şiddetinde bir deprem meydana geldi.

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Erzurum'un Çat ilçesi olan 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Korkutan deprem, çevre illerden de hissedildi.

Diyarbakır, Bingöl, Muş, Erzincan ve Elazığ'ın da sallandığı belirtildi. Depremin uzun süre hissedildiği sosyal medyada dile getirildi.

 

AFAD yaptığı açıklamada, "Geçmiş olsun Erzurum. Çat ilçesinde meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Erzurum'daki 4,9'luk depremden sonra korkutan açıklama. Naci Görür sosyal medyadan duyurdu: Eli kulağında, 7'nin üzerinde deprem bekliyoruz - Resim : 2

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan şu açıklamayı yaptı:

Merkez üssü Erzurum / Çat olan Erzincan, Diyarbakır, Trabzon, Bingöl, Batman ve Mardin illerinde de hissedilen 4.9 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin.

Öte yandan, 2 yıl önce merkez üssü Karlıova ilçesi olan 5.7 büyüklüğündeki depremde birçok evin yıkıldığı Yedisu ilçesine bağlı Elmalı köyünde de vatandaşlar korkuyla kendilerini dışarı attı.

Erzurum Valiliği'nden açıklama

Erzurum Valiliği, Çat ilçesinde meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremin hissedildiği köylerde, ekiplerin tarama faaliyetlerine başladığını belirtti.

Valilikten yapılan açıklamada, 23.30'da AFAD verilerine göre Çat ilçesinde 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiği hatırlatıldı.

Açıklamada, "İl merkezi ve çevre illerden de hissedilen deprem sonrası, AFAD, belediye, jandarma, karayolları, emniyet ve sağlık ekiplerimiz ilçe merkezi ve köylere intikal ederek, tarama faaliyetlerine başlamıştır. An itibarıyla can ve mal kaybına yönelik olumsuz bir durum bulunmamaktadır." ifadeleri kullanıldı.

BİNGÖL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Saat 23.30'da merkez üssü Erzurum Çat olan ve il merkezimizde de hissedilen 4.9 büyüklüğünde bir deprem yaşadık. İlk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır" denildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin