Erzurum’da kışlık mezarlar hazır

Kış hazırlıkları her yerde sürüyor. Evler, pek çok işyeri kış için hazırlıklarını yapıyor. Ancak Erzurum Büyükşehir Belediyesindeki hazırlıklar, hayatın ironik yanını gözler önüne serdi: ‘Kışlık mezar’ hazırlıkları başladı.

Google Haberlere Abone ol
Erzurum’da kışlık mezarlar hazır

Kışın hava sıcaklığının sıfırın altında 30 dereceye kadar düştüğü Erzurum'da kar düşmeden iş makinalarıyla yüzlerce 'kışlık mezar' kazıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 1 metreye ulaşan kar ve yaşanan şiddetli soğuklarda toprağın donduğu için her yıl kış gelmeden önce mezar kazdıklarını söyledi.

Erzurum’da kışlık mezarlar hazır

​Erzurum'daki Abdurrahman Gazi ve Asri Mezarlığı'nda kepçelerle 800 mezar açıldı. Belediye işçileri de kazma ve küreklerle mezarları düzenledi. Sibirya soğuklarının yaşandığı kentte, kışın donan toprağın taş gibi olduğunu belirten Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Burası kar yağan bir şehir, kışın mezar açmak çok zor oluyor. Ölüm elimizde olan bir şey değil, vakti, saati gelerek ölenler mutlaka defnedilecek. Bu yüzden şimdiden hazırlık yaparak kışın rahat etmiş oluyoruz" diye konuştu.

Erzurum’da kışlık mezarlar hazır - Resim : 2

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin