Erzincan'da korkutan deprem! Çevre iller de depremi hissetti

Düzce depreminin ardından Ege ve Akdeniz'de peş peşe depremler meydana gelmişti. Bir deprem de Doğu Anadolu'da meydana geldi. Erzincan'ın Refahiye ilçesindeki depremin Malatya ve Elazığ'da da hissedildiği öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Erzincan'da korkutan deprem! Çevre iller de depremi hissetti

Erzincan'da saat 19.30'da deprem meydana geldi.

Depremin büyüklüğünü Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) 3,8; Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise 3,7 olarak ölçtü.

Merkez üssü Refahiye ilçesi olan depremin derinliğini AFAD 8,94 kilometre, Kandilli Rasathanesi 6,1 kilometre olarak açıkladı.

Vatandaşların depremin Elazığ ve Malatya çevredelerinde de hissedildiğini dile getirdi.

 Depremin ardından yazılı açıklama yapan Erzincan Valisi Mehmet Makas, ilk incelemelerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını belirtti.

Makas açıklamasında, "Meydana gelen depremin ardından yapılan ilk belirlemelerde ve saha taramalarında, an itibariyle can ve mal kaybına yönelik olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Ayrıca vatandaşlarımız tarafından da şu ana kadar ilgili kurumlarımıza iletilen herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim, şehrimizi ve ülkemizi her türlü afetten korusun" ifadelerine yer verdi.

Etiketler Deprem Erzincan
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin