Ertuğrul Özkök'ten Radikal yazarı Cengiz Çandar'a tavsiyeler

Özkök, Radikal gazetesi yazarı Cengiz Çandar’a tavsiyeler verdi.

Google Haberlere Abone ol
Ertuğrul Özkök'ten Radikal yazarı Cengiz Çandar'a tavsiyeler

Zeynep ve Sinan adlı iki torun sahibi olan Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, yeni dede olan arkadaşı Cengiz Çandar’a ‘dedelik’ tavsiyeleri verdi. 



KIDEMLİ DEDEDEN ACEMİ DEDEYE 10 ALTIN ÖĞÜT 



(*) BİL Kİ; Dede olmanın yaşı yoktur. 65’inde dede olsan da, kabul etmesi, 50’inde dede olmaktan farklı değildir. 



(*) BİL Kİ; dede olunca dalga geçenlere sempatik bir gülüşle “Sana koymadığı” havası vermenin hiçbir değeri yoktur. Seni biraz tanıyan herkes fena halde koyduğunu hemen anlar. Dışın gülerken, için fena olur. 



(*) AKLIN VARSA; Kendinle savaşma, hemen kabul et. Ne kadar erken kabul edersen, o kadar zaman kazanırsın. 



(*) O AKLA UYMA; Sana, “Kendine dede dedirtme, isminle çağırmasını öğret” diyenlere kanma. Öğrettiğini sansan da, “Dede” öyle kudretli bir kelimedir ki, gelir yine tahtına oturur. 



(*) BİL Kİ; “Büyükbaba” diye çağrılmak, “dede” diye seslenilmekten daha güzel bir şey değildir. Dede’yi tercih et. 



(*) KORKMA GİT; Bil ki yıllar çok çabuk geçecek ve torunun karne törenleri gelecek. Korkma git. Etrafta onunla görünmeyince, dedelikten çıkma ihtimalin yok. Üstüne üstüne git. 



(*) ABARTMA “Adamın öğlu olmuş” lafını dedeliğe aranje ederek, “Adamın torunu olmuş” havasına girme. Abartma. Dedelik, tadında bırakıldığında güzel bir duygudur. 



(*) O ŞAKAYI YAPMA Rahmetli Metin Toker: “Dede olmak zor değil. Zor olan bir anneanne ile yatağa girmektir” diye bir şaka yaparmış. Ama ha sen sen ol, sakın bu şakayı yapma. Hayat devam ediyor ve etraf harika anneannelerle dolu. 



(*) O RESİME KANMA; Torun sevgisi diye önüne hep, at olup, torunu sırtına bindirmiş dede fotoğrafı korlar. Hemen yırt at. Benim gibiler seni at değil, eşek sanırlar. 



(*) AYDIN DOĞAN’A UYMA Aydın Doğan, yemek davetlerinde, “”Dedelerin saat 11’de yemekten ayrılma hakkı vardır” der ve kalkar. Sakın bu lafa inanma. Torun bahane ederek, televizyonda tartışma programı dinlemeye gitmek için torununu kullandığını herkes anlar? 



(*) BONUS TAVSİYE Aman ha dede oldum diye paniğe kapılıp, malum hapların müptelası olma. Dede olmadan bir gün önceki cinsel durumunla, iki sonraki gün arasında bir fark yok. 



Normal hayatına devam et. 



Standart yani…


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin