Ertuğrul Özkök'ten Maltepe'ye başyazarlık dilekçesi

Özkök, Maltepe’nin Nabzı Gazetesi’ne ‘başyazarlık’ talebinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Ertuğrul Özkök'ten Maltepe'ye başyazarlık dilekçesi

Hürriyet Yazarı Ertuğrul Özkök, bu hafta üçüncü sayısıyla okurlarıyla buluşmaya hazırlanan Maltepe’nin Nabzı Gazetesi’ne ‘başyazarlık’ talebinde bulundu.  Özkök, gazeteye gönderdiği yazıda, yerel gazeteciliğin önemine inandığını belirterek, bir günlüğüne de olsa ‘başyazarlık’ isteğinde bulundu.



Ertuğrul Özkök’ün Maltepe’nin Nabzı gazetesinde yayımlanan, “Maltepe’ye başyazarlık dilekçesi” başlıklı yazısı şöyle:



İzmir’de bir mahallede doğdum. Bir mahallede büyüdüm. Üniversite yıllarım bir mahallede geçti.“ Mahalle çocuğu” kavramının Türkiye’de ne anlama geldiğini yaşayarak öğrendim.



Batı’da da mahallelerde yaşadım ve orada da “Street boy” kelimesinin ne anlama geldiğini öğrendim. Hayatım boyunca 4 berberim oldu. İkisi mahalle berberiydi. Öteki ikisi de çalıştığım Hürriyet’in berberleri. Biri rahmetli Rıdvan. İkincisi ise hala saçlarımı kesen Muammer…



İstanbul’da ilk 10 yılı bir mahallede yaşadım. Ön tarafından Boğaz’ın girişine bakan, arkası ise Sarayarkası sokağa bakan bir ev. Geceleri hep, mahalle tarafındaki odada uyudum. Mahallenin sesi bana hep ninni gibi geldi.



Genel Yayın Yönetmeni İshak Karakaş’ın Maltepe’nin Nabzı Gazetesini çıkardığını ve sevgili arkadaşım Ahmet Tulgar’ın da orada editörlük yaptığını öğrenince işte bu yüzden sevindim.



Çünkü bilirim ki,mahalleler birleşince semt olur. Ve her semtin kendine ait bir rengi vardır. Bir de müziği ve notaları… Çocuklar, büyürler, semt değiştirirler. Bazen sınıf atlarlar. Zengin semtlere taşınırlar. Ama çocuklar mahallelerini hiç terk edemezler.





Haberin devamı için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin