Ertuğrul Özkök'ten Faruk Bildirici'ye tepki! Bildirici'den Özkök'e yanıt

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, bugünkü köşesinde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın Hürriyet gazetesine verdiği “10 Soruda İslamofobi” mülakatına, "Gazetecilik değil, halkla ilişkiler metni" eleştirisi getiren Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici'ye tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Ertuğrul Özkök'ten Faruk Bildirici'ye tepki! Bildirici'den Özkök'e yanıt

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici dün kişisel sosyal medya hesabı Twitter'dan İbrahim Kalın'ın Hürriyet gazetesinde yayımlanan mülakatını eleştirerek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Hürriyet Okuru dikkat! '10 soruda İslamofobi' başlıklı 12. Sayfadaki metin, gazetecilik değil, halkla ilişkiler metni. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ile söyleşi yapılmamış, bir gazeteci imzası da yok. Soru ve yanıtlar aynı kalemden çıkmış. Fark etmemiş olabilirsiniz, uyarıyorum."

Özkök'ten Bildirici'ye tepki

Faruk Bildirici'nin sözlerine tepki gösteren Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, "Soru ve yanıtlar aynı kalemden çıkmış" eleştirisine karşılık, Kimse sormadan Cumhurbaşkanlığı kendiliğinden bu mesajı vermek istemiş. Bu soruyu o sormuş bu sormuş ne fark eder" ifadelerini kullandı.

Ertuğrul Özkök'ün yazısını okumak için TIKLAYIN

FARUK BİLDİRİCİ’DEN YANIT

Faruk Bildirici, “farukbildirici.com” adlı kişisel web sitesinde yayımladığı yazısında, “Özkök ile yaklaşık 27 yıl aynı gazetede birlikte çalıştık. Buna rağmen yazısında ‘Ombudsman adıyla yazılar yazan arkadaş’ deyip ismimi vermemesinin değerlendirmesine girmeyeceğim” diye karşılık verdi.

Bildirici “Soruyu kimin sorduğu da çok ama çok önemlidir. Gazeteci, bir halkla ilişkilerci, bir reklamcı, bir propagandacı olmadığı için gerçeğe varmak için sorular sorar, sorgular. Yanlışları ve eksikleri ortaya çıkaracak eleştirel sorular da sorar” ifadelerini kullandı.

Faruk Bildirici'nin yazısını okumak için TIKLAYIN

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin