Ertuğrul Özkök'ten çarpıcı başörtüsü değerlendirmesi: Erdoğan, Bülent Arınç, Ali Babacan, Abdullah Gül seküler kesimi bir utançtan kurtardı

CHP'nin kanun teklifi vermesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa değişikliği çağrısı ile alevlenen başörtüsü tartışmalarını usta gazeteciler; Cengiz Semercioğlu ve Ertuğrul Özkök tv100 ekranlarında değerlendirdi. Özkök'ün, "AK Parti'nin ilk kurucuları; Erdoğan, Bülent Arınç, Ali Babacan, Abdullah Gül seküler kesimi bir utançtan kurtardı." sözleri dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Ertuğrul Özkök'ten çarpıcı başörtüsü değerlendirmesi: Erdoğan, Bülent Arınç, Ali Babacan, Abdullah Gül seküler kesimi bir utançtan kurtardı

Haftanın öne çıkan önemli olaylarından sanat, siyaset ve magazin dünyasının hiç konuşulmayanları, en çok merak edilenleri usta gazeteciler; Cengiz Semercioğlu ve Ertuğrul Özkök'ün sunumuyla Cengiz ile Ahtapot'ta masaya yatırıldı.

"Seküler kesimi bir utançtan kurtardı"

Başörtüsü sorunuyla ilgili mücadelede geçmişte yapılanlardan bahseden Özkök, "Tayyip Erdoğan ve AK Parti’nin ilk kurucuları, o ekip o mücadelede başörtüsü bayrağı önde götürdüler. Bülent Arınç, Ali Babacan, Abdullah Gül.. Bu insanlar Türkiye’yi ve özellikle içinde bulunduğumuz seküler kesimi bir utançtan kurtardı." dedi.

"Biz bu meseleyi çözdük, gönlümüzde çözdük"

CHP lider Kemal Kılıçdaroğlu'nun çıkışıyla yeniden gündeme gelen başörtüsü tartışmasıyla ilgili ise Özkök "Bu tartışmanın (başörtüsü) bugün başlaması çok büyük talihsizlik olmuştur. Yanı başımızda kız çocukları saçlarını, başlarını açtıkları için öldürülürken biz bunu tartışıyorsak bu ayıp. Biz bu meseleyi çözdük, gönlümüzde çözdük." dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin