Ertuğrul Özkök: PKK'lılar dağdan inip turist rehberi olsun

tv100'ün gündem belirleyen programlarından Cengiz ile Ahtapot'ta Ertuğrul Özkök PKK'lı teröristlere turist rehberliği önerdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Özkök'ün sözlerine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Ertuğrul Özkök: PKK'lılar dağdan inip turist rehberi olsun

tv100'ün gündem belirleyen programlarından Cengiz ile Ahtapot'ta Türkiye'den dünya, sanattan ekonomiye birçok konu masaya yatırıldı.

Cengiz Semercioğlu ve Ertuğrul Özkök, Finlandiya Başbakanı Sanna Marin’in, ülkede düzenlenen bir rock festivaline deri ceket, kot şort ve botlarla katılmasını değerlendirirken ilginç bir öneri geldi.

Özkök, Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) örgütünün silah bıraktıktan sonra turist rehberliği yapmaya başladığnı söyledi. Özkök, aynı şekilde PKK'lı teröristlere de turist rehberliği önerdi.

Özkök şunları söyledi:

Kolombiya'da solcular geldi iktidara... Geçenlerde çok komik bir şey okudum. Kolombiya'da eski FARC gerillaları, solcu gerillalar... Tabi işsiz kalmış onlar. Başlarındaki adam başkan olunca, hepsi turistlik rehberlik yapıyorlarmış. FARC gerillalarının yerlerini gezdiriyorlarmış. Güzel dağda silahlı çatışmadan... Bence bizim PKK'lılar da bunu yapsa daha iyi olur işte. Dağdan inip. Turizm rehberi olsunlar. Bütün bölgede o kadar zengin şey var.

İşte Özkök'ün o sözleri:

 ÖZKÖK'ÜN SÖZLERİNE BAKAN SOYLU'DAN TEPKİ

Programda ayrıca Osman Kavala ilgili AİHM kararı, Esad'ın 11 yıl sonra Halep'i ziyaret etmesi, belediyelere kayyum atanması gibi pekçok konu konuşuldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Özkök'ün sözlerine Twitter hesabından tepki gösterdi. Bakan Soylu, "Kavala’dan, kayyum meselesine, Esad’ın çözüm olduğundan, "Bizim PKK’lılar dağdan inip turist rehberi olmalı" tezine kadar, her türlü sözü söyleyen, buna rağmen konuşanların hemen içeriye atıldığını iddia eden; eski Türkiye’den kalma bir Ertuğrul Özkök klasiği" ifadelerini kullandı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin